Tukimuksessa kysyttiin 2000 englantilaiselta "mitkä työmatkaliikkumisen muodot ovat mielestäsi stressaavimpia?". Samalla heille esiteltiin lista eri liikkumismuodoista.

Autot olivat stressaavimpia 41 % mielestä, bussit 37 %, junat 35 %, maanalainen 26 %, pyöräily 8 % ja moottoripyöräily oli stressaavaa ainoastaa 6 prosentin mielestä.

Tutkimuksen teki moottoripyörien vakuuttamiseen erikoistunut vakuusyhtiö nimeltä Lexham. Samalla yritys selvitti, että keskiverto britti käyttää työmatkoihinsa elämänsä aikana noin 48 000 puntaa, reilut 56 000 euroa, Visordown kertoo.

Yrityksen edustaja totesikin, että moottoripyörän käyttö työmatka-ajoon on vähiten stressaavaa. Hän jatkoi myös, että "tulokset osoittavat, että moottoripyörällä ajaminen oli kuusi kertaa vähemmän stressaavaa kuin autolla ajaminen".

Motouutisten toimitus sekä varmaankin myös lukijamme olisivat helposti voineet kertoa saman asian vakuutusyhtiölle ilman kallista tutkimustakin.

Vanha kysymys, "milloin olet nähnyt moottoripyörän parkkeerattuna psykiatrin vastaanoton ulkopuolelle?" taitaa päteä edelleen?