Moottoripyörillä sattuu henkilövahinkoja viisi kertaa todennäköisemmin kuin autoilla. Tämän lisäksi keskimääräinen henkilökorvaus on moottoripyörillä lähes kaksi kertaa korkeampi. Henkilövahingot moottoripyörillä ovat siis autoiluun verrattuna sekä tavallisempia että kohtalokkaampia.

Vaikka autoiluun verrattuna moottoripyöräily tuntuukin riskialttiilta, ei kaikkia moottoripyöräilijöitä kannata lähteä suomimaan riskikuskeiksi. Kun pureudutaan moottoripyörien vahinkotilastoihin tarkemmin, havaitaan selkeitä eroja moottoripyörätyyppien välillä, kerrotaan POP Vakuutuksen tiedotteessa.

Liikenneonnettomuuksia sattuu offroad-tyyppisille moottoripyörille jopa neljä kertaa useammin ja sport-pyörille kaksi kertaa useammin kuin custom- tai matkapyörille.

Kaikkein vähiten liikenneonnettomuuksia sattuu kuitenkin skoottereille: yli puolet vähemmän kuin moottoripyörille keskimäärin. Skoottereiden osuus moottoripyöräkannasta on vain muutamia prosentteja. Riskialttiit offroad- ja sport-tyyppiset pyörät edustavat noin puolta moottoripyöräkannasta. Custom- ja matkapyöriä on kannassa toinen puoli.

Perus- ja matkapyörien sekä skoottereiden kuskeille sattuu vähemmän vahinkoja, jonka vuoksi POP Vakuutus laski niiden vakuutusten hintoja. Koska liikennevakuutus tulee lain mukaan hinnoitella mahdollisimman riskiä vastaavasti, offroad- ja sport-pyörien hinnat nousivat.

Uuden hinnoittelun lisäksi myös liikennevakuutuksen uudistuminen voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Vuoden vaihteessa yritys lanseerasi uuden liikennevakuutuksen. POP Vakuutuksessa moottoripyöräilijätkin voivat saada liikennevakuutukseensa 83 prosentin maksimibonuksen, jopa 40 prosentin lähtöbonuksen ja samat bonukset kaikkiin moottoripyöriinsä.

Yritys liputtaakin vakuutusten kilpailuttamisen puolesta keskittämisen sijaan. Vakuutukset on myös vuodenaikahinnoiteltu, eli vakuutusmaksusta yli 90 % kohdistuu huhti-lokakuun ajokaudelle. Tämän vakuutus kannattaa POP Vakuutuksen mukaan pitää voimassa ympäri vuoden. Pyörän voi halutessaan myös poistaa liikennekäytöstä, jolloin moottoripyörävakuutuksesta hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta liikennevakuutuksen ja pääosin myös kaskon vakuutusmaksut.

Lue myös nämä:

POP-Vakuutus avasi moottoripyörävakuutusten bonuspelin

Maksaisitko lapsesi motorcross-pyörän vakuutuksesta 28 000 euroa? Hinta kymmenkertaistui