Maailmanmestari Remes voittoon Espanjassa: "MM-mitali ei tyydytä"

Hallitseva enduron E1-luokan maailmanmestari Eero Remeksellä on tälle kaudelle ainoastaan yksi tavoite: kolmas maailmanmestaruus. Himmeämmät mitalit eivät miestä kiinnosta. Urakka kohti maailmanmestaruutta on alkanut hienosti, sillä tänään suomalainen nousi jälleen korkeimmalle korokkeelle, kun kauden neljäs osakilpailu saatiin juuri päätökseen Espanjassa.

Vuosien 2015 ja 2016 enduron E1-luokan maailmanmestari Eero Remes voitti juuri päättyneen E2-luokan kauden neljännen MM-osakilpailun Espanjan Puerto Lumbrerasissa. Toiseksi sijoittui Iso-Britannian Jamie McCanney ja kolmanneksi hänen veljensä David McCanney. Eilen suomalainen sijoittui kolmanneksi Espanjan Josep Garcian viedessä voiton ja Jamie McCanneyn sijoittuessa toiseksi.

Suomen Päitsiltä tuplavoiton saavuttanut Remes johtaa parhaillaan E2-luokkaa. Kausi sisältää kuitenkin yhteensä yhdeksän osakilpailuviikonloppua ja 18 osakilpailua, joten Remeksen tulee pitää sama rytmi päällä aina lokakuuhun saakka, saavuttaakseen tavoitteensa. Kahden maailmanmestaruuden jälkeen himmeämpi MM-mitali ei jaksa häntä kiinnostaa.

- Ei se tyydytä, mestaruus on tavoitteena, saada enemmän niitä. Täytyy ajaa sen mukaan, Remes kiteyttää.

Tehdaskuljettajat Antti Hellsten (vas.) ja Eero Remes. Kuva: Nita Korhonen.

Tehdaskuljettajat Antti Hellsten (vas.) ja Eero Remes. Kuva: Nita Korhonen.

TM-kuljettajan valmistautuminen kauteen on sujunut tutulla ja varmalla tavalla.

- Päitsin jälkeen lähdin treenaamaan Espanjaan. Ihan hyvät fiilikset on nyt. Kaikki on valmiina. Ei kai muita tavoitteita voi olla kuin lähteä voittamaan. Kaikissa kisoissa tehdään paras mahdollinen suoritus.

Miehen odotettiin siirtyvän kahden E1-luokassa saavutetun tittelin jälkeen EnduroGP-luokkaan täksi kaudeksi, mutta hän halusi jatkaa E2-luokassa, johon täksi vuodeksi yhdistettiin E1- ja E2-luokka. Se, missä luokassa Remes kisaa tämän kauden jälkeen, on edelleen auki.

- Ei ole sen kummemmin suunniteltu, katsoo vähän tilanteen mukaan.

Tuuraaja Hellsten yhdeksänneksi, myös Kärkkäinen ja Svärd menestyivät

Espanjassa toisena suomalaisena tehdaskuljettajana kisannut Antti Hellsten sijoittui sekä eilen että tänään EndurpGP-luokan yhdeksänneksi. Suomalainen tuurasi loukkaantunutta Mathias Bellinoa Rockstar Husqvarna Racingin väreissä.

Naisten luokan World Cup -kausi polkaistiin käyntiin Espanjasta. Mitalin kauden tavoitteekseen asettanut Suomen Sanna Kärkkäinen sijoittui eilen neljänneksi ja tänään viidenneksi.

Sanna Kärkkäisellä (vas.) on vastassaan muun muassa moninkertainen trialin ja enduron maailmanmestari Espanja Laia Sanz (oik.) Kuva: Nita Korhonen

Sanna Kärkkäisellä (vas.) on vastassaan muun muassa moninkertainen trialin ja enduron maailmanmestari Espanja Laia Sanz (oik.) Kuva: Nita Korhonen

Nuori lupaus Hugo Svärd sijoittui molempina päivinä Youth-luokan kuudenneksi. Junior-luokassa Antti Hänninen ajoi sijoille 8 ja 9. Henry Olenius keskeytti ensimmäisenä päivänä, mutta pääsi sunnuntaina maaliin sijalla 13. Eemil Pohjola keskeytti molempina päivinä.

Enduron MM-kausi jatkuu Italiassa 26.-28. toukokuuta. Naisten luokan seuraava osakilpailu ajetaan Unkarissa 23.-25. kesäkuuta.

Hugo Svärd Kuva: Nita Korhonen.

Hugo Svärd Kuva: Nita Korhonen.

Suomalaisten tulokset Espanjan osakilpailusta

Lauantai 22.4.

  • EnduroGP: Antti Hellsten 9.
  • E2: Eero Remes 3. Henric Stigell 9.
  • Junior-luokka: Antti Hänninen 8. Henry Olenius ja Eemil Pohjola keskeyttivät
  • Youth-luokka: Hugo Svärd 6.
  • Naisten luokka: Sanna Kärkkäinen 4.

Sunnuntai 23.4.

  • EnduroGP: Antti Hellsten 9.
  • E2: Eero Remes 1. Henric Stigell 13.
  • Junior-luokka: Antti Hänninen 9. Henry Olenius 13. Eemil Pohjola keskeytti
  • Youth-luokka: Hugo Svärd 6.
  • Naisten luokka: Sanna Kärkkäinen 5.

Sihvoselle kaksoisvoitto Hollannin EM-osakilpailusta - siirtyi EMX250-luokan pistejohtoon

Miro Sihvonen teki täydellistä työtä kauden toisessa motocrossin EM-osakilpailussa. Kuva: Youthstream.

Miro Sihvonen teki täydellistä työtä kauden toisessa motocrossin EM-osakilpailussa. Kuva: Youthstream.

Hollannin Valkenswaardissa ajettiin tänä viikonloppuna motocrossin 250-kuutioisten kauden toinen EM-osakilpailu. Kauden avauksessa Italiassa totaalin kolmanneksi sijoittunut KTM Diga Junior Racing -tiimin Miro Sihvonen avasi Hollannin viikonlopun eilen lauantaina täydellisesti voittamalla ensimmäisen kilpailuerän. Hän jätti taakseen Espanjan Ruben Fernandezin ja Hollannin Nick Kouwenbergin.

Tänään sunnuntaina suomalaisnuorukainen jatkoi huimia otteitaan saavuttamalla toisenkin erävoiton. Toiseksi sijoittui Belgian Jago Geerts ja kolmanneksi Kouwenberg. Näin ollen Sihvonen otti totaalin voiton Hollannin osakilpailusta ja siirtyi samalla EMX250-luokan pistejohtoon. Suomalaisella on nyt hallussaan 90 pistettä, toisena oleva Italian Morgan Lesiardo on kerännyt 70 pistettä ja maanmies Simone Furiotti seitsemän vähemmän.

- Tämä tuntuu tosi hyvältä! Taistelin lauantaiaamulla käden puutumisen kanssa. Kisa meni kuitenkin hyvin, ajoin eka top-kympissä ja pääsin nousemaan sitten kärkeen. Olen tosi onnellinen, Sihvonen hehkutti heti ensimmäisen erävoittonsa jälkeen.

EMX250-luokka on erittäin kovatasoinen. Hollannin osakilpailuun oli ilmoittautunut tasan sata nuorta motocrosskuskia ympäri Euroopan. Toisessa erässä suomalainen joutui puskemaan hieman lauantain erää kovemmin.

Miro Sihvonen. Kuva: Nita Korhonen.

Miro Sihvonen. Kuva: Nita Korhonen.

- En halua nyt yhtään kuulostaa ylimieliseltä, mutta ihan oikeasti tiesin olevani näin kova tällä radalla. Ja sen myötä olin todella itsevarma tänne tullessani. Koska tiesin tasoni, oli helppo tulla kisoihin, koska olin itsevarma ja rento. Ei mulla kuitenkaan ollut mitään pakkomiellettä sarjajohtajan punakilven saamisesta täältä. Sanoin kyllä, että jos voitto täältä on otettavissa, niin silloin otan sen, Sihvonen kertoi laskeuduttuaan podiumin korkeimmalta korokkeelta sunnuntaina.

Myös Jere Haavisto suoriutui hienosti Hollannin osakilpailun ensimmäisestä erästä, jossa hän ajoi kahdeksanneksi. Toisessa erässä KTM-nuorukainen otti kaatumisen jälkeen eräsijan 28 ja päätyi kokonaistuloksissa sijalle 18. Kim Savaste ja Roni Kytönen karsiutuivat kisaeristä.

EMX250-luokan seuraava osakilpailu ajetaan Sihvosen lempiradalla Latvian Kegumsissa 6.-7 toukokuuta.

Lisää aiheesta ja mm. tuloksia Moottoriurheilu.tv:ssä.