Volkswagen selvittää kulujen pihistämisen mahdollisuuksia koko konserninlaajuisesti. Mukaan lukien tuhansien työpaikkojen vähentäminen sen top-henkilöautobrändeiltä.

Investointipankkialan yritys Evercore tutkii VW:n toimeksiannosta eri mahdollisuuksia kulukuurin toteuttamiseksi, yksi optio on Ducatin myyminen. Yritys kuuluu tällä hetkellä Audille, joka hankki sen vuonna 2012 noin 858 miljoonan dollarin hintaan.

Volkswagen on alkanut selvittää mahdollisia kiinnostuneita ostajia, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstä merkin myymisestä. Autonvalmistaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa, Reuters kertoo.

Ducatin vuotuinen liikevoitto ennen veroja ja satunnaisia kuluja on noin 100 miljoonan euron luokkaa, ja se voisi nostaa yrityksen arvon noin 1,5 miljardiin euroon samoilla kertoimilla kuin superautovalmistaja Ferrarilla. Asiantuntija-arvion mukaan oikeampi hinta voisi kuitenkin olla lähempänä miljardia.

Legendaarinen moottoripyörävalmistaja voisi kiinnostaa kiinalaisia yrityksiä tai intialaista Heroa, joka kamppailee maailman suurimman moottoripyörävalmistajan tittelistä Hondan kanssa. 

Hohdokas brändi, joka on voittanut 17 kertaa Superbike-mestaruuden kiinnostaa jo ikäänkuin voitonmerkkinä ainakin investoreita. Muita suuria mp-alan mahdollisia ostajia voisivat Heron lisäksi olla Polaris, Harley-Davidson ja Honda. Mikseivät myös muut suuret japanilaisvalmistajat ja Intiasta jopa Royal Enfield, joka kasvaa kovaa kyytiä voitollisesti ja on laajentamassa pikkuhiljaa toimintaansa maailmalle.