Supermoton SM-kausi käynnistyy Tampereelta

Supermoton kilpailukausi käynnistyy lauantaina Tampereen Kaanaa Centerin uusitulla rallicross-radalla, jossa ajetaan sekä supermoton Suomenmestaruudesta että Vironmestaruudesta. Tämä jo kolmantena peräkkäisenä vuonna toistuva kilpailu on saanut muun muassa kaikki EM-kilpailuihin osallistuvat Suomen ja Viron kuljettajat mukaan kisaan.

Kilpailu alkaa harjoituksilla klo 10 ja ensimmäinen startti on klo 12. Kilpailun jälkeen klo 16-18 ajetaan samalla radalla Mopoendurance-kilpailu nyt kahden tunnin mittaisena.

Livetulospalvelu täällä.

Supermoton liput 10€. Mopoendurance-kilpailuun on vapaa pääsy.

La 06.05. Supermoto, SM, Suomen Cup, Kaanaa. Kaanaa Center, Moottorikeskuksenhaara 105, 34270 Velaatta

Motocrossin sivuvaunuluokan SM-kausi starttaa Vantaalta

Roy Lindgren ja Christer Trybom lähtevät puolustamaan Suomen mestaruuttaan tulevana viikonloppuna. Kuva: Henri Saari

Roy Lindgren ja Christer Trybom lähtevät puolustamaan Suomen mestaruuttaan tulevana viikonloppuna. Kuva: Henri Saari

Vantaalla startataan sivuvaunumotocrossin SM-kausi sunnuntaina. Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtevät hallitseva Suomen mestaripari Roy Lindgren ja Christer Trybom. Lavangon radalla ajetaan myös MX Liigan erät. Lauantaina kisataan kansalliset luokat MX65, MXC/B ja naisten luokka MXD, jossa huomio kiinnittyy etenkin enduron MM-sarjassa kisaavaan Sanna Kärkkäiseen. Sunnuntaina sivuvaunujen SM-luokan lisäksi kansallisella tasolla kisaavat luokat MXH, MXB ja MX125. Kaiken kaikkiaan yhteensä 322 kuljettajaa starttaa viikonlopun koitoksiin. Peräti 49 heistä on järjestävän seuran Vantaan Moottorikerhon kuljettajia.

Osallistujaluettelo

La-Su 06.-07.05. Motocross Sivuvaunujen SM, Suomen Cup, Kansallinen (Liiga) Vantaa. Katriinantie 31, 01530 Vantaa

Trialin kisakausi käyntiin Tervakoskelta

Viime vuonna nuorten Suomen cupin mestaruuden voittanut Leevi Seppälä kisaa nyt A-luokassa. Kuva: Jani Markio

Viime vuonna nuorten Suomen cupin mestaruuden voittanut Leevi Seppälä kisaa nyt A-luokassa. Kuva: Jani Markio

Trialin kilpakausi 2017 käynnistetään lauantaina Suomen Cupin osakilpailulla Tervakoskelta. Suomen Cupin pisteistä kisaavat C-Super- ja Nuorten luokan ajajat. Kansallisella tasolla kisataan luokissa Eliitti, A, B, 40+, C-yleinen, C-vapaa, JM-super, JM-yleinen, JM-vapaa ja Junnut. Ennakkosuosikkeina nuorten luokan Suomen Cupin osakilpailuun lähtevät viime vuoden hopeamitalisti Hämeen Moottorikerhon Samuel Jääskeläinen sekä viime vuoden pronssimitalisti MP-taidon Mikko Von Plato. Eliittiluokassa yleisön huomio kiinnittyy varmasti viisinkertaiseen Suomen mestariin Timo Myöhäseen. Tervakoskella ajetaan samalla myös Viron mestaruuskilpailu.

Kilpailu alkaa klo 10 ja päättyy klo 16. Yleisölle on vapaa pääsy.

Lue lisää Moottoriurheilu.tv:stä.

La 06.05. Trial Suomen Cup, Tervakosken MK. Tervakosken ampumarata, Opastus Tervakoskelta

MotoGP:ssä vuorossa kauden ensimmäinen eurooppalainen osakilpailu

Miguel Oliveira onnistui säilyttämään Moto2-luokan kolmannen sijan MM-pisteissä Yhdysvaltojen kisassa. Kuva: Ajo Motorsport

Miguel Oliveira onnistui säilyttämään Moto2-luokan kolmannen sijan MM-pisteissä Yhdysvaltojen kisassa. Kuva: Ajo Motorsport

MotoGP-sirkus siirtyy viikonloppuna Espanjaan, kun ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa on vuorossa kauden ensimmäinen kisa Euroopassa. Ajo Motorsportin uusi Moto2-tiimi on ylittänyt alkukauden odotukset, kun tallin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on kolmen osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kolmantena. Etelä-Afrikan Brad Binder on sijalla 16. Moto3-luokassa sen sijaan ei tiimillä ole ollut vielä juhlan aihetta. Italian Niccolo Antonelli on sijalla 14 ja Hollannin Bo Bendsneyder sijalla 29. MM-sarjan nuorin kuljettaja, Moto3-luokassa kisaava Suomen Patrik Pulkkinen jatkaa kokemuksen hankkimista kuninkuussarjasta ja on sijalla 31.

MotoGP-kilpailut Suomessa näyttää maksullinen C More -kanava.

La Aika-ajot (Suomen aikaa)

  • Moto3 klo 13.35
  • MotoGP klo 15.10
  • Moto2 klo 16.05

Su Kilpailu (Suomen aikaa)

  • Moto3 klo 12.00
  • Moto2 klo 13.20
  • MotoGP klo 15.00

6.-7.5. MotoGP, Circuito de Jerez, Espanja

Räikkösen motocross-tiimi tavoittelemaan toista peräkkäistä MM-voittoa Latviaan

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Suomalaistiimi otti kauden ensimmäisen voittonsa Hollannin MM-osakilpailusta. Kuva: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Motocrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Latviassa, jossa Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen pyörittämä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimi lähtee hakemaan toista peräkkäistä osakilpailuvoittoa. Kuuden osakilpailun jälkeen suomalaistiimin ranskalaiskuljettaja Gaultier Paulin on nyt kolmantena MXGP-luokan MM-pisteissä. Hän nappasi ensimmäisen podiumsijansa Meksikosta ja voitti edellisen osakilpailun Hollannissa.

Latvian Kegumissa ajetaan myös motocrossin EM-pisteistä. EMX250-luokan kauden kolmannessa osakilpailussa on mukana liuta suomalaiskuskeja. EM-pistejohdossa oleva Miro Sihvonen loukkasi olkapäänsä viime sunnuntaina Saksan ADAC-sarjan osakilpailussa ja hänen ajamisensa Kegumsissa on vielä epävarmaa. Lähtöviivalla nähdään kuitenkin varmasti sijalla 12 oleva Jere Haavisto sekä kisaeriin paikkoja tavoittelevat Kim Savaste, Roni Kytönen, Emil Silander ja Jami Numminen. EMX125-luokassa sinivalkoisia värejä edustavat Emil Weckman, Wiljam Malin, Matias Vesterinen, Aleksi Kurvinen, Mauno Nieminen sekä Miro Niemi.

Lue lisää Moottoriurheilu.tv:stä

Pistetilanne ja maksullinen liveseuranta täältä.

07.05. Motocross, MM, EM, MXGP, MX2, EMX125, EMX250, Kegums, Latvia

Kansalliset kilpailut

06.05. Cross Country Kansallinen Joutsa

06.05. Road Racing, Kansallinen, Mopoendurance 4h: Pappa, Sport,Kaanaa