Auton kuljettajana toiminut 70-vuotias nainen oli ajanut ajoneuvoyhdistelmän perässä, kunnes lähti ohittamaan sitä. Rekan vierelle kiihdytettyään hän ajoi suoraan päin kahta vastaantulevaa moottoripyöräilijää, kertoo Turun Sanomat.

Autoilija törmäsi etummaisena ajaneeseen moottoripyöräilijään, joka ajautui pientareelle. Törmäys taempana tulleeseen moottoripyörään johti tämän kuljettajana toimineen naismotoristin kuolemaan.

Henkiin jäänyt moottoripyöräilijä sai lukuisia murtumia muun muassa kaularankaan, sääreen ja kantaluuhun, eivätkä kaikki hänen vammansa parane koskaan.

Hän kertoi oikeudessa nähneensä, miten päälleajaneen auton kuljettaja oli huutanut kädet ilmassa ja kädet irti ohjauspyörästä. Moottoripyöräilijä ei ollut nähnyt autoa kuin vasta aivan hetkeä ennen törmäystä, koska autoilija oli ajanut niin lähellä rekan perävaunua.

Rekankuljettajan ja eloon jääneen moottoripyöräilijä todistusten perusteella oikeus totesi naisautoilijan lähteneen ohitukseen aivan liian huolimattomasti.

Oikeuden tuomion mukaan autoilija oli osoittanut ajollaan piittaamattomuutta muiden ihmisten turvallisuuden suhteen. Ajoneuvoyhdistelmän takaa ei voi lähteä ohittamaan mikäli näkyvyyttä ei ole riittävästi.

Autoilija puolestaan kertoi oikeudelle nähneensä kyllä vastaantulevien moottoripyörien valot, mutta hän oli tajunnut liian myöhään ettei ehdikään ohittaa. Sen vuoksi hän ei ollut esimerkiksi jarruttanut ja palannut omalle kaistalleen.

Syyttäjä vaati autoilijalle tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä vammantuottamuksesta ja kahdesta törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Oikeuden mielestä kaikki olosuhteet huomioiden kuoleman- ja vammantuottamukset eivät kuitenkaan olleet törkeitä. Autoilija tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja vuoden ajokieltoon.