Transport for London (TFL)  on vuosittain pystynyt pienentämään onnettomuuksissa kuolleitten motoristien määrää 50 prosentilla vuodesta 2000 lähtien.

Motoristien turvallisuus on ymmmärrettävä huolenaihe, sillä vaikka päivittäisestä liikenteestä vain noin prosentti tehdään Lontoossa moottoripyörillä tai skoottereilla, silti näiden osuus kuolemaan johtaneista onnettomuuksista on 20 prosenttia eli viidennes.

Onnettomuuksien määrä lasku saattaa pitkällä aikavälillä vaikuttaa vakuutusmaksujen pienenemiseen Lontoossa ja sen lähiympäristössä. TFL:n edustaja toteaa, että Moottoripyöräturvallisuuden toimintasuunnitelma on hyvin kunnianhimoinen ja se sisältää kaikkiaan 29 eri toimenpidettä, joissa käytetään hyväksi liikennesuunnittelua, koulutusta ja niiden toimeenpanoa sekä lisäksi kasvatetaan investointeja tieturvallisuuteen.

Näkymättömyys ja ylinopeus

Suunnitelmaan liittyvät toimenpiteet heijastavat sitä, mitä TFL tietää siitä miten, missä ja miksi moottoripyöräonnettomuudet tapahtuvat. Erityisesti se pyrkii vähentämään ajonopeuteen liittyvien onnettomuuksien määrää ja samoin oikealle kääntyvien ajoneuvojen törmäämistä, lisäämään tielainsäädännön noudattamista, parantamaan motoristien henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttöastetta sekä kohentamaan moottoripyöräilijöiden ajotaitoja ja ajokäyttäytymistä.

TFL:n mukaan tärkeää on saada muutoksia aikaan myös muiden tienkäyttäjien käytöksessä sekä kasvattaa heidän tietoisuuttaan muista tielläliikkujista yhtä hyvin kuin moottoripyörien kuljettajienkin osalta.

Tavoitteeseen päästäkseen TFL lisää moottoripyöräpoliisien toiminnan rahoitusta sekä tuottaa erilaisia turvallisuuskampanjoita sekä sovittamaan mp-ajokoulutusta Lontoon olosuhteisiin. Käytännön tasolla se järjestää yhteistyössä moottoripyöräpoliisien kanssa mm. ajoturvallisuuteen liittyviä koulutuspäiviä motoristeille.

Toinen pääsyy motoristeille sattuneisiin onnettomuuksiin on, että autoilijat eivät näe tai huomaa moottoripyöräilijöitä risteyksissä ja toinen se, että moottoripyörilijät ajavat liian nopeasti.