Kulju Racing Team on ollut jo muutaman päivän Ranskan Le Mansissa. Ulla Kuljun odottama tapaaminen Aki Ajon kanssa toteutui. Varikolla Ullaa ovat käyneet kannustamassa monet tunnetut MotoGP-kuskit. Kisamatkoilta loistokkuus on kaukana, mutta sekään ei himmennä jo nyt kisamatkan tuomaa iloa ja riemua.

– Vapaat harjoitukset ja aika-ajot ovat nyt takana. Todella paha sadekeli osui kohdalle. Radalla oli kaikkiaan 32 pyörää samaan aikaan (600cc ja 1000cc yhdessä). Aika-ajossa olin sijalla 18., 600cc sarjassa kymmenes (20:stä). Vammatason mukaan luokiteltuna olin alaraajahalvaantuneista 600cc sarjassa sijalla kuusi (10:stä), Ulla Kulju hehkuttaa.

– Vielä alkuviikosta vaivannut jännitys katosi täysin, kun aika-ajojen startti tapahtui. Kaikinpuolin fiilis on mahtava ja tiimi on tyytyväinen suoritukseen. Nyt on helppo hymyillä.

Ulla Kuljun takana amputaatiokuljettaja Cedric Bleaud. Kuva Lars Törnqvist.

Ulla Kuljun takana amputaatiokuljettaja Cedric Bleaud. Kuva Lars Törnqvist.

Viikko on muutenkin ollut aivan mieletön. On uskomatonta, että minut tunnistetaan MotoGP:n varikollakin ja kaikki moikkailee. Aika-ajoissa, viimeisellä poistumiskierroksella katsomossa hurrattiin ja taputettiin seisaaltaan, kun ajoin ohi, se oli kyllä aivan mieletöntä. Kaikki muut kuskit täällä ovat kokeneita, minä ainoa ensikertalainen, kertoo saamastaan huomiosta hämmentynyt Ulla.

– Huomiselle on luvattu sadetta. Muutenkin tämä sää muuttuu täällä nopeasti, ihan niin kuin Suomessakin, Lars Törnqvist kommentoi.

– Märissä saappaissa mennään ja vaunua lämmitetään kahden keittolevyn voimin. Vieressä olevan pöytätuulettimen avulla kierrätetään lämmintä ilmaa muualle vaunuun, mutta fiilis on ihan huipussa ja kisaan lähdetään todella luottavaisin mielin, kertoi Ulla Kulju.

Pyöritystä riittää  myöhään iltaan asti.
 
– Tämä on kyllä mieletöntä tämä pyöritys. Kävin juuri pitämässä motivaatioluennon LCR Hondan MotoGP tiimin luona heidän vierailleen. Innolla odotan, mitä kaikkea tästä vielä voikaan tulla, lisää Ulla Kulju.
 
Kisa televisioidaan ja lähetetään Eurosportilla suorana lauantaina kello 18.40 Suomen aikaan.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Superside MM: Päivärinta ja Kainulainen jatkavat mestaruusjahtia viikonloppuna

Ulla Kuljun MM-tulikoetta Le Mansissa voit seurata lauantaina suorana tv:stä

Le Mans. Kuva Lars Törnqvist.

Le Mans. Kuva Lars Törnqvist.

Edit: lisätty iltatunnelmat 20.5. kello 9.42.