Huom: Uudelleenjulkaisemme tästä uuteen vuoteen asti vapaapäivien lukemiseksi teille 10 luetuinta juttuamme vuonna 2017. Tässä vuoden kolmanneksi luetuin juttu. Lukemisen Iloa! Tv. Toimitus

– Mä ajoin kilpaa ja oletin ajavani ihan normaalisti miesten sarjassa. Sitten yhtäkkiä minut palkitaan naisten sarjan voittajana. Eli ei huonosti mennyt laisinkaan, aloittaa vieläkin hämmennyksestä onnellinen Ulla Kulju.

Kisajärjestäjä lisäsi International Bridgestone Handy Raceen naistensarjan, jonka olemassaolosta Ulla ei tiennyt mitään.

– Ilmeisesti kaikki muut paitsi minä, tiesivät tästä etukäteen. En tiedä kuinka kauan oma tiimi on mua tässä asiassa "kusettanut", jatkaa Ulla Kulju nauraen.

– Muutenkin kisa meni loistavasti. Mulla oli tavoite 2.06 kierrosaikaan ja ennen kaikkea tähtäimessä oli rento ajo. Lopulta kierrosaika oli 2.04, eli tavoite ylittyi kahdella sekunnilla.

Sijoitukseni oli kokonaiskilpailussa 19. Lopullisia virallisia tuloksia ei olla vielä missään nähty, mutta olen varmaan aika samoilla sijoituksilla, kuin eilenkin eli 600cc sarjassa 10.-11. ilman vammaluokkaa ja 6.-7. vammataso mukaan lukien.

Järjestäjät ilmoittivat, että kisa näkyisi suorana Eurosportilta, mutta en tiedä miksi se ei sitten näkynytkään. Lopulta kukaan järjestäjistä ei suostunut enää edes kommentoimaan koko asiaa, mikä tuntui tympeältä. Toivottavasti saadaan edes joku kooste jostain, tai joku olisi salaa kuvannut ja laittaa YouTubeen. Ainakin saamme myöhemmin Lassen kuvaamaa materiaalia palkintojen jaosta.

Hyvä Ulla! Kuva: Lasse Törnqvist

Hyvä Ulla! Kuva: Lasse Törnqvist

Päivä meni jännittäessä. Nukuimme puolille päivin, sillä meillä ei ollut tälle päivälle mitään menoa tai erityistä ohjelmaa. Oltiin vain omissa oloissamme varikolla. Jännitti ihan kauheasti ja sitä jännitystä riitti lähtöruutuun asti, kunnes tuli startti. Mentiin niin lujaa kuin pysyin. Ajattelin, ettei haittaa jos kanttaukset menevät liian syvälle. Kaikki tai ei mitään. Se meni sen verran hyvin, ettei valmentaja-Makekaan (Marko Rättö) huutanut kovin paljoa ja nyt kun tuli "pytty" kotiin tuomisina, niin huutaa vielä vähemmän, vitsailee Ulla Kulju.

– Me ollaan suoraan sanoen kaikin puolin helvetin tyytyväisiä. Kaikki on mennyt järjettömän hyvin. Plus tänään ei ole enää satanut, joten ollaan saatu kuivia vaatteita. Minun kenkänikin ovat ehkä huomenna jo kuivat. Seuraavaksi yritämme päästä jonnekin syömään. Olen tänään vetänyt vain appelsiinin, proteiinipatukan ja vähän vettä. Alkaa olla hiukan nälkä. Jos ei syömään päästä, niin sitten varmaan ollaan vaunulla ja nautitaan makaroonia ja nötköttiä, tämmöistä glamouria. Ei sen puoleen, viimeksi kun Lasse sitä teki, niin se oli todella hyvää, Ulla kehuu.

Lähdemme takaisin Suomeen maanantaina ja keskiyön jälkeen olemme kotona. Lasse (Lars Törnqvist) lähtee myös maanantaina ajelemaan kotia kohti ja on Suomessa torstai-iltana. Huomisen päivän pääsemme seuraamaan MotoGP-kisoja ja nauttimaan tästä loppuajasta täällä Le Mansissa.

Motouutiset onnittelee tuoretta maailmanmestaria!

Viralliset tulokset: "Overall (600cc + 1000cc) I finished 19th, 600cc series I finished 10th (20.stä) and 600cc paraplegic I finished 5th! (10.stä)  Also I became the WORLD CHAMPION in the women series".

Aiheesta aiemmin

Ulla Kulju: motoristi, jonka tarina ei jätä ketään kylmäksi

Ulla Kulju valmiina tulevaan MM-taistoon: Säädöt saatiin kohdilleen Le Mansissa

Ulla Kuljulle hurrattiin ja taputettiin seisaaltaan Ranskan Le Mansissa