Sarjassa toisena olevan suomalaisparin ajopelin kaasukapulaa kääntävä Pekka Päivärinta katsoo viikonlopun olevan viimeinen mahdollisuus kääntää kelkka kohti uutta mestaruutta.

– Mikäli täällä ei pystytä voittamaan Birchallin veljeksiä, niin kausi alkaa olla meidän osalta ja mestaruuden uusimista ajatellen taputeltu, mietiskeli sipoolainen Pannoniaringin varikolla.

– Ajetaan se mihin pystytään ja katsotaan mihin se riittää. Tämä raskas rata kuitenkin sopii meille ja jos vielä saadaan sadetta saattaa tilanne kääntyä meille” uskoo Päivärinta.

Matkallaan Unkariin kaksikko piipahti Hollannissa Ten Kate-Hondan pajalla hakemassa varamoottorin ja nyt läntisessä Unkarissa, Sarvarin kaupungin liepeillä sijaitsevan radan varikolla pähkäillään olisiko aika vaihtaa menopeliin tuoretta voimaa.

– Tässä arvuutellaan pitäisikö vaihtaa moottori jo tähän kisaan. Tuolla toisella on ajettu koko alkukausi. Saa sitten nähdä. Alustaankin kokeillaan ihan uusia juttuja, kaukaa haettuja, mutta ne voivat toimia, valotti pilotti ajopelin tekniikan parannuksia.

Pannoniaringillä ajetaan viikonloppuna kaksi erillistä MM-starttia. Lauantaina iltapäivällä ajetaan yhdeksän ratakierroksen sprintti ja sunnuntaina 15 kierroksinen Gold Race. Sarja jatkuu elokuun alussa Hollannin Assenissa ja ajetaan finaaliin syyskuussa Kroatian Rijekassa.

Tilanne sarjassa ennen Unkarin kilpailuja:

  • 1. Ben Birchall/Tom Birchall 75,
  • 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen 60,
  • 3. Bennie Streuer/Gregory Cluze 40, 4.
  • Michael Grabmuller/Sophie Kirchhofer, Itävalta, LCR-Yamaha 34,
  • 5. John Holden/Mark Wilkens 32.