Nicky Haydenin muistorahaston sivustolla kerrotaan, että vuoden 2006 MotoGP:n maailmanmestari "rakasti paikkaa, josta tuli. Hän myös halusi antaa takaisin. hän rakasti lapsia. Rahasto on perustettu auttamaan paikallisia lapsia yhteisössä, jota hän niin kovin rakasti."

Haydenin perhe kertoi rahaston perustamisesta hänen hautajaisissaan. Menestyneen kilpa-ajajan perhe ja ystävät ajoivat pitkin Owensboron katuja kaikkien niiden mukana, jotka halusivat osoittaa kunnioitusta Kentucky Kidin muistolle ennen kuin jättivät hänelle viimeiset tunteelliset jäähyväiset Saint Stephenin ääriään myöten täynnä olleessa katedraalissa.

Hautajaisseremonian aikana siunausta suorittanut seurakunnan pappi totesi:"Nicky oli sankari, maailmanmestari, mutta hän oli myös poika, veli, setä ja ystävä. On niin monia adjektiiveja, millä kuvata sitä, mutta kaiken yläpuolella oli lahja, jonka jaoimme koko maailman kanssa. Meidän kaikkie olisi syytä olla ylpeitä siitä, että olemme tavanneet hänet. Hän opetti minulle sen, miten tärkeää on antaa anteeksi ja tulla anteeksiannetuksi."

Mikäli haluat lahjoittaa Nicky Haydenin muistorahastolle varoja, voit tehdä lahjoituksen internetin kautta täällä. Asiasta kertoi ensin Morebikes.