Nitro Nationals – kiihdytysajovuoden kohokohta Alastaron radalla

Janne Ahosen uudessa Top Fuel dragsterissa on huikeat 900 hevosvoimaa. Kuva: FHRA Tiedotus

Janne Ahosen uudessa Top Fuel dragsterissa on huikeat 900 hevosvoimaa. Kuva: FHRA Tiedotus

29.6.-2.7. Alastaron moottoriradalla käydään tiukkaa taistelua kauden kolmansissa Drag Racing EM-sarjan ja SM-sarjan osakilpailuissa, joissa kansainväliset ja kotimaiset tiimit ja kuljettajat ottavat mittaa toisistaan.

Suomalaisittain huomio keskittyy muun muassa mestaruuttaan puolustavaan Euroopan nopeimpaan kuljettajaan, Top Fuel -kuski Anita Mäkelään. Janne Ahonen osallistuu EM-taistoon uudella noin 9000-hevosvoimaisella Top Fuel -dragsterilla, joka kiihtyy nollasta sataan vajaassa puolessa sekunnissa. Super Twin -nitropyörillä kilpailee yhteensä 14 kuljettajaa, joista peräti puolet on suomalaisia. Ennakkosuosikin paineet osuvat Samu Kemppaiseen, jolla on jo monta mestaruutta hallussaan.

Aikataulu

  • Torstai 29.6. kello 9.00-18.00
  • Perjantai 30.6. kello 9.00-18.00
  • Lauantai 1.7. kello 9.00-18.00
  • Sunnuntai 2.7. kello 9.00-17.00

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kiihdytysajokauden-kohokohta-fhra-em-osakilpailu-nitro-nationals-ajetaan-alastarolla

To–la 29.6.-1.7. Drag Racing, Nitro Nationals, EM, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Alastaro

Alastaron Moottorirata, Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

Maailmanmestari Mauno Hermunen starttaa pistejohdossa Sipoon Cross Countryn SM–kisaan

Mauno Hermunen on siirtynyt supermotosta offroad-lajien pariin. Kuva: Mauno Hermusen tiedotus

Mauno Hermunen on siirtynyt supermotosta offroad-lajien pariin. Kuva: Mauno Hermusen tiedotus

Sipoossa kilpaillaan Suomen mestaruussarjan, Mobius SM Cross Countryn toinen osakilpailu A-luokassa. SM-sarjaa johtaa supermoton maailmanmestari, Helsingin Moottorikerhon Mauno Hermunen ennen Turun Moottorikerhon Miro Lehtoa ja Jämsän Seudun Moottorikerhon Matias Savoa.

Samana päivänä ajetaan myös naisten, 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien sekä alle 20-vuotiaiden Suomen Cupien toiset osakilpailut. Motocrossradan alueella kilpaillaan lisäksi nuorten, 60-vuotiaiden veteraanien, B:n, classicin ja harrastelijoiden kansallisissa luokissa.

Naiset, nuoret, 60-vuotiaat veteraanit ja classic-pyörien kuljettajat ajavat aamulla ensimmäisenä tunnin mittaisen kilpailunsa. Muilla luokilla ajoaika on kaksi tuntia.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sipoossa-tavoitteena-yli-300-kuskia-cross-countryn-sm-osakilpailuun

La 01.07. Cross Country, SM, Sipoon MX–rata, Öljytie 618, Sipoo

Jyväskylä isännöi kahta trialin Suomen Cup -kilpailua

Nuorten luokan Suomen Cup -sarja jatkuu viikonloppuna Jyväskylässä. Kuva: Sari Kiuru

Nuorten luokan Suomen Cup -sarja jatkuu viikonloppuna Jyväskylässä. Kuva: Sari Kiuru

Trialin Suomen Cupin kauden kolmas ja neljäs osakilpailu ajetaan viikonloppuna Jyväskylässä. 32. Heinätrial –kilpailussa Suomen Cupin pisteistä kisataan lauantaina ja sunnuntaina luokissa C-super ja nuoret. Lisäksi kansallisella tasolla kisataan luokissa Junnut, JM, C-yleinen, C-vapaa, E, B, A sekä 40+.

Lauantaina kilpailu alkaa klo 12.01, sunnuntaina klo 10.01

La–su 01.-02.07. Trial, Suomen Cup, Cup 3-4, Jyväskylä, Kotasen leirialue, Taka-Keljo, Jyvaskylä, opasteet 9- ja 23 tien risteyksestä

MM–kilpailut

Kallion tulikaste Sachsenringin MotoGP-kilpailussa

Mika Kallio pääsee pitkästä aikaa tositoimiin. Kuva: Heidi Koivula

Mika Kallio pääsee pitkästä aikaa tositoimiin. Kuva: Heidi Koivula

KTM:n tehdastiimin testikuljettajana toimiva Mika Kallio pääsee nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimiin MotoGP-kilpurin sarvissa. Kallio ajaa tulevana viikonloppuna villillä kortilla Saksan Sachenringin MotoGP-osakilpailun ja tavoitteet ovat selkeät. Suomalaisen pitää olla paras KTM-kuljettaja.

Moto3-luokassa kisaava Patrik Pulkkinen odottaa myös innolla Saksan osakilpailua, sillä hän pitää Sachsenringin radasta, jolla on kisannut jo kahdesti aiemmin. Ajo Motorsportin Moto3-luokan kuljettaja Niccolo Antonelli ei pääse osallistumaan viikonlopun kisaan loukkaannuttuaan Assenin osakilpailussa. Häntä tuuraa Britti Danny Kent, joka kisaa tiimin väreissä yhdessä pisteissä sijalla 17 olevan Hollannin Bo Bendsneyderin kanssa. Suomalaistiimin Moto2-luokan portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on neljäntenä ja Etelä-Afrikan Brad Binder sijalla 17.

Suomessa MotoGP-lähetykset näyttää maksullinen C More -kanava.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mika-kallio-innokkaana-saksan-motogp-kisaan

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.motogp.com

1.-2.7. MotoGP, Sachsenring, Saksa

Eero Remeksellä tiukkaa taistoa enduron MM-sarjan kärjessä

Enduron MM-sarja ylittää puolivälin Kreikassa, kun kauden viides MM-osakilpailuviikonloppu ajetaan Grevenassa. Viime osakilpailussa Unkarissa Enduro2-luokassa sijoille kaksi ja kolme ajanut hallitseva E1-luokan maailmanmestari Eero Remes on nyt 11 pisteen päässä luokkaa johtavasta Espanjan Josep Garciasta. Vain pisteen päässä suomalaisen niskaan hengittää Britti Jamie McCanney. Henric Stigell on pisteissä seitsemäntenä. Enduro Junior -luokassaEemil Pohjola starttaa sijalta 11 Kreikan osakilpailuun. Enduro Youth -luokassa Hugo Svärd on upeasti edelleen toisena.

Lisätietoa: www.endurogp.org

Livetulokset: www.enduro-live.info

1.-2.7. Enduro MM, Grevena, Kreikka

Räikkösen tiimi pyrkii jatkamaan Italiassa nähtyä vauhtiaan Portugalissa

Motocrossin MM-sarja jatkuu Portugalissa viikonloppuna kauden 12. osakilpailulla. Edellisessä osakilpailussa viime viikonloppuna suomalaisen Rockstar Husqvarna Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin nosti itsensä takaisin MXGP-luokan MM-pisteiden toiselle sijalle lajilegenda Antonio Cairolin taakse. Kimi Räikkösen omistavan tallin Britti Max Anstie puolestaan saavutti uransa ensimmäisen podiumsijoituksen viime kisasta ja on nyt MM-pisteissä sijalla 12. Viime vuoden MM-mitalisti Max Nagl on alkanut niin ikään löytää vahtiaan ja on nyt pisteissä kahdeksantena.

Lisätietoa ja MM-pistetilanne: www.mxgp.com

2.7. Motocross MM, MXGP Portugal, Agueda

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:stä.