Niki Tuuli on ajanut tällä kaudella Kallio Racin -teamin kuskina World Supersportin MM-sarjassa. Kausi ei kaikkinensa ole sujunut ongelmitta. Kesäkuussa Italian Misanossa ajetussa kisassa toinen kilpailija ajoi Niki Tuulen perään ja tässä rytäkässä Tuuli loukkasi vasemman nilkkansa ja polvensa. Hänen kokemiinsa aikaisempiin loukkaantumisiin verrattuna tämä on hänen kategoriassaan ilmeisesti vain pieni hidaste. Ainakin ulkopuolisin silmin näytti, että kaikki on kunnossa.

Joko polvesi on parantunut?

– Polvesta on sivu- ja ristisiteet poikki ja siinä on pari murtumaa, mutta ei se enää ole kipeä. Joskus se menee jumiin, mutta olen ollut koko ajan ihan normaalisti töissäkin. Buranaa en ole tarvinnut lainkaan. Polvi tullaan leikkaamaan. Suomen paras polvikirurgi Eero Hyvärinen leikkaa sen, joten siltäkin osin kaikki on ihan hyvin, Niki Tuuli kertoo.

Niki Tuuli: – Hommat etenevät positiiviseen suuntaan.

Niki Tuuli: – Hommat etenevät positiiviseen suuntaan.

Milloin pääset jälleen ajamaan?

– Kallio Racing saa uuden Yamahan ja pääsen testaamaan sitä Alastarolla kohtapuolin. Lisäksi Saksassa ehtii olla yhdet testit ennen seuraavia 18.-20.8 ajettavia kisoja. Joten treeni- ja testikilometrejä tulee kiitettävän paljon. Loppukauden suhteen olen luottavaisilla mielin. Jo Italiassa ennen loukkaantumistani hommat etenivät positiiviseen suuntaan, ja kun lisäksi saadaan uusi pyörä, niin varmasti ollaan parempaan suuntaan menossa. Auttaa paljon kun on hyvät tukijoukot ympärille, kiitos heille, lisäsi Niki Tuuli luottavaisena.

Niki Tuuli keräsi huomiota ja fanit halusivat tietenkin yhteiskuviin, mutta myös Niki Tuuli kävi puolestaan itse radalla tervehtimässä Agostinia ja pääsi kuviin Viivi Jumpasen ollessa kolmantena paikalla.

Tuuli fanien ympäröimänä.

Tuuli fanien ympäröimänä.

Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan kesätauon päätyttyä elokuussa jatkuvaa World Supersportin MM-sarjaa, jossa Niki Tuuli Yamahallaan on tällä hetkellä 13. sijalla 27 pistettä keränneenä.

Niki Tuuli pääsi jo alkuviikosta testaamaan uutta Yamahaansa ja päivitti Facebook-sivuilleen päivän tunnelmia:

– Ensimmäiset maistiaiset uudesta Yamahasta saatiin Alastaron radalla tiistaina. Fiilis uuden pyörän kanssa oli hyvä ja testailimme päivän aikana paljon erilaisia säätöjä, joiden kanssa mentiin ajosettien edetessä oikeaan suuntaan.

Niki Tuulen kisapyörä oli nähtävillä Imatranajon varikolla.

Niki Tuulen kisapyörä oli nähtävillä Imatranajon varikolla.