Vuonna 1991 perustettu Cannonball on luokiteltu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Jengin jäseniä on tuomittu vuosien varrella lukuisista väkivalta- ja talousrikoksista. Keskusrikospoliisi vahvisti Iltalehdelle maanantai-iltana, että Cannonballissa on sen tietojen mukaan "tilanne päällä".

Keskusrikospoliisi kommentoi asiaa siten, että se seuraa tässä vaiheessa tilannetta, mutta vahvistaa tehneensä havainnon, että siellä on jotain tapahtumassa.

Uutisen mukaan Suomen Cannonball hajosi viime viikolla suurimman osan jengiin kuuluneista paikallisosastoista lopetettua toimintansa sisäisten erimielisyyksien vuoksi. Jengi on toiminut noin kymmenellä paikkakunnalla.

Cannonball on luokitettu "järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi" ja sen kasvoina julkisuudessa on ollut Janne ”Nacci” Tranberg, jolla on mittava rikoshistoria. Tranbergin viimeisin tuomio tuli viime lokakuussa Helsingin käräjäoikeuden tuomittua hänet 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja rekisterimerkintärikoksesta.

Cannonball sai runsaasti näkyvyyttä pari vuotta sitten, kun jengiin kuulunut Marko Lönnqvist julkaisi omaelämäkertansa "Elämäni gangsterina". Kirja myi hyvin. Jengistä eronnut Lönnqvist yritettiin tappaa vuonna 2011, syynä siihen oli kosto.

Rikollisryhmä on kiillottanut julkisuuskuvaansa väittämällä, että se on vain tavallinen moottoripyöräkerho. Esimerkkinä tästä Cannonball jakoi Tranbergin johdolla tuhat joulukinkkua Helsingin Myllypurossa viime vuoden joulukuussa. Samantyyppistä toimintaa harrastavat muutkin rikollisjengit luonteensa todellisuuden piilottamiseksi.

Cannonballiin kuuluneita on tuomittu vuosien varrella lukuisista väkivalta- ja talousrikoksista. Tiukan hierarkkiseen jengiin on päässyt vain toisen jäsenen suosituksella koeajan jälkeen. Jengin jäseniä sitoo ehdoton lojaaliusvelvoite.