Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen palaa tositoimiin kuukauden mittaiselta kilpailutauolta kun sivuvaunujen MM-sarja, Superside-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Hollannin Assenissa.

Sarjassa toisena majaileva suomalaiskaksikko oli edellisen kerran LCR-Hondansa kanssa radalla kilpailumielellä Imatranajossa, josta muistona kaksi ykköstilaa. Sitä ennen Päivärinnan pyöräkunta sai fiilistellä BMW.n museossa säilytettävän mestaruuspyöränsä kanssa Goodwood-festivaaleilla Englannissa. Edelliset MM-startit kaksikko kurvaili Unkarin Pannoniaringillä viikko ennen juhannusta.

Sivuvaunujen MM-kausi lähestyy Assenissa päätöstään ja suomalaiskaksikon realistinen tulos tältä kaudelta näyttäisi olevan MM-hopea. Sivuvaunujen MM-kärki, brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall on ajanut kuluvalla kaudella voitosta voittoon, eikä brittiparin taltuttaminen liene helpottunut kesätauon aikanakaan. Näin ainakin Pekka Päivärinta mietiskelee.

– Eiköhän tilanne ole sama, että ne menevät omia menojaan. Tietysti Assenin rata on taas omanlaisensa ja saa sitten nähdä onko voimasuhteet entisenlaiset ja onko Birchall vielä yhtä ylivoimainen.

Suomalaiskaksikko on ollut kauden aiemmissa MM-starteissa aina kakkonen ja mahdollisuudet kauden avausvoittoon lepäävätkin säänhaltijan hyppysissä.

– Olisi ihan kiva kokeilla sadekelissä, sillä meidän pyörä käyttäytyy hyvin märällä ja voi olla, että ero tasoittuisi, tai ainakin pienenisi jos sataisi, arvelee sipoolaispilotti.

Sivuvaunujen MM-osakilpailu ajetaan Assenin kuuluisalla radalla sunnuntaina yhtenä osana perinteistä Gamma Racing Day-kilpailuviikonloppua. Starttipaikat kisaan ratkaistaan lauantaina aamupäivällä ajettavien kahden aika-ajo session perusteella. 17 ratakierrosta käsittävä MM-startti säntää matkaan sunnuntaina puoliltapäivin.

Superside-sarjan päätöskilpailut kaasutellaan syyskuun alussa Kroatian Rijekassa.

Superside-sarjan pistetilanne ennen Assenin osakilpailua:

  • 1. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 125,
  • 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda 100,
  • 3. John Holden/Mark Wilkens, Iso-Britannia, LCR-Kawasaki 64,
  • 4. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanit/Ranska, LCR-Honda 64,
  • 5. Michael Grabmuller/Sebastian Lavorel, Itävalta/Ranska, LCR-Honda 58.