Vielä hetki ennen Supersport-luokan starttia Oulton Parkissa näytti siltä, että kilpailu saataisiin uhkaavista pilvistä huolimatta ajaa kuivalla kelillä. 777RR HRP Suzukin Eemeli Lahti otti tapojensa mukaisesti terävän lähdön ja onnistui nousemaan ensimmäisellä kierroksella muutaman sijan. Kilpailun ollessa kolmannella kierroksellaan sade alkoi kastella radan pintaa siinä määrin, että lähtö keskeytettiin punaisilla lipuilla.

– Jouduimme jälleen tekemään sadekelin säätöjä gridissä, eli alusta jäi hieman kompromissiksi, totesi tiimipäällikkö Joni Hannula.

Lahti ei kompromissisäädöistä hätkähtänyt, vaan otti erinomaisen lähdön ohittaen heti startissa neljä kuljettajaa. Ensimmäisen kierroksen aikana ohitettuja tuli vielä kaksi lisää, joten Lahti nosti itsensä kymmenennestä lähtöruudusta jo neljänneksi. Sateen hiipuessa ja radan kuivuessa Lahti ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin ja ajoi maaliin Supersport-luokan kuudennella sijalla.

– Startti oli todella hyvä, ja ajaminen sujui niin kauan kuin rata oli märkä. Etujarru alkoi kuitenkin pehmetä, enkä kyennyt nostamaan nopeutta radan kuivuessa. Kun kahva alkoi painua sormiin, meinasivat jarrutukset mennä jatkuvasti leveäksi, Lahti manasi.

Kovat selkäkivut ovat vaivanneet ilmeisesti Silverstonen kaatumisen yhteydessä selkäänsä loukannutta Lahtea useamman päivän, eikä niihin ole löydetty parannuskeinoa.

– Esimerkiksi käveleminen on vaikeaa, enkä oikein meinaa päästä pyörän päältä pois. Kun jarrumurheiden takia keskittyminen alkoi rakoilla ja rytmi kadota, niin samalla selkäkipukin rupesi taas tuntumaan, Lahti kertoi.

– Päivä ei ollut helppo, mutta tulos oli kuitenkin parempi kuin se, että olisin jättänyt kokonaan ajamatta, Lahti totesi.

Tänään sunnuntaina ajettava 15 kierroksen täyspitkä kilpailu starttaa kello 16.20 Suomen aikaa. Lähdön voi katsoa Eurosport Playerilla.