Kitty Hawkin pääjohtaja Sebastian Thrunin taustalla on varsin arvovaltaisia voimia, sillä yrityksen perustajat saivat työskentelyynsä rahaa netiseltä pomoltaan, Googlen perustajalta, multimiljardööri Larry Pagelta. Kitty Hawkin väki toi Flyerinsä näkyville ensimmäisen kerran vasta keväällä, ja oheisen videon mukainen lentoesittely tehtiin kesäkuussa.

Thrun lupaili lentävän moottoripyöränsä tuotantoon ja tämän vuoden lopulla, mutta on sittemmin korjannut päivämäärää ensi helmikuulle. Mies iloitsi siitä, että laitteen ohjauksessa tarvittavista monimutkaisista algoritmeistä pitää huolta tietokone, ja itse ohjaaminen tapahtuu yksinkertaisesti joystickillä.

Sebastian Thrun uskoo, että kolmen vuoden kuluttua lentävät autot ovat kuuma juttu. Ilmeisesti ne kuitenkin näyttäisivät olevan Kitty Hawkin kaltaisia lentureita pikemmin kuin varsinaisia autoja. Thrun on itse todennut, että nykyinen laite on enemmän moottoripyörä kuin auto.

Hänen unelmissaan ihmiset eivät pian enää jonota ruuhkissa tunneleissa, teillä tai silloilla, vaan heillä on mahdollisuus "liikkua lentävällä moottoripyörällään, ja mennä mihin haluavat".

Thrun puhui Tech Crunch -konferenssissa San Franciscossa, ja varmisti, että heidän tuotteensa on valmis ensi helmikuussa.

– Me uskomme, että ensimmäinen tuotteemme on valmis ensi vuoden helmikuussa. Ja se on enemmän lentävä moottoripyörä kuin auto, Thrun vahvisti.

Unelmien lennolla?

Unelmien lennolla?

Thrun uskoi myös, että teknologia voi jonain päivänä tehdä todellisen vallankumouksen kuljetusten saralla, kun itsestäänajavat autot ja dronet synnyttävät paljon uusia innovaatioita.

– Se on sähköinen lentoalus, Thrun totesi. – Ja kaikki se, mikä on vaikeaa lentämisessä hoidetaan tietokoneen voimin - esimerkiksi kaikki tuulen laskemisjutut. Ja minulla on käytettävissäni joystick-käyttöliittymä, joka on kuin suoraan videopelistä. Se on myös yhtä hauskaa kuin videopelaaminen, mutta se on todellista!

Katso kesäkuinen lentovideo alla. Mikäli se ei toimi, voit katsoa sen täällä. Kitty Hawkin kotisivulle pääset tästä.

Asiasta kertoi mm. CBS San Francisco.

Aiheesta aiemmin: Päivän video: Noviisit testaamassa lentämistä oikealla lentävällä moottoripyörällä