Iltasanomien Marko Lempinen nostaa kissaa pöydälle ja uumoilee sisäpiirilähteisiin viitaten, että KymiRingin taustayhtiöltä puuttuu vielä ainakin 7-10 miljoonaa euroa, joiden hankkimiseen sillä on aikaa enää muutamia kuukausia, että radalla ajettaisiin MotoGP-sarjan osakilpailu kesällä 2019.

Puuttuvat rahat on kerättävä yksityisiltä sijoittajilta, ja Lempinen epäilee, että näiltä puuttuu uskoa hankkeeseen Iitin syrjäisen sijainnin ja pienen talousalueen vuoksi. Ainakin toistaiseksi.

KymiRing lienee saanut jo osan rahoituksesta kokoon, sillä eihän sen väki ole levännyt laakereillaan, mutta ilmeisesti suuri osa potista puuttuu edelleen. Rahoituksen toteutumatta jääminen kuivettaisi kokoon myös julkisen rahoituksen osuuden.

MotoGP on yksi maailman suosituimmista urheilutapahtumista, ja moni rankkaa sen kilpailujännityksen ja katsottavuuden osalta paljon Formula ykkösiä kiinnostavammaksi urheiluviihteeksi. Tapahtumaa liittyy siis valtava potentiaali. Iitin kunta on laskenut, että MotoGP-kisat jättäisivät joka vuosi seutukunnalle ja valtiolle jaettavaksi noin 20 miljoonan euron suuruisen potin.

Toivokaamme siis, että KymiRing onnistuu vetämään kaniinin hatusta eli löytämään jostain riittävän suuria rahoittajia takaamaan moottori- ja erityisesti moottoripyöräurheilun tulevaisuutta Suomessa.