Yamaha Motoroid

Motoroid näyttää hurjalta tulevaisuuden visiolta. Sen moottoritilan alaosassa on sylinterimäisiä vaihdettavia akkupaketteja, ja se näyttää enemmän robotilta kuin moottoripyörältä. Visionäärisenä mallina se ei tosiaankaan ole sen näköinen, että olisi ensi vuonna tuotannossa, mutta pelin henkihän onkin se, että valmistaja kerää palautetta yleisöltä näillä konsepteillaan huomista varten. Ja jotain muotoilun aihioista saattaa näkyä moottoripyörämallistossa piankin.

Ajatuksena on, että tässä kokeellisessa pyörässä olisi mahdollisimman paljon keinoälyä, ja sen avulla tutkitaan eri tapoja luodan henkilökohtaista liikkuvuutta siten, että kuljettaja resonoi harmonisesti koneen kanssa. 

Motoroid kykenee tunnistamaan omistajansa ja reagoimaan tähän kuin elävä olento. Yamaha hakee tällä uudella teknologialla uutta lisäarvoa asiakkailleen.

Pyörässä on jonkin sortin keinuhaarukkaratkaisu myös edessä, ja kieltämättä konsepti on mielenkiintoisen näköinen. Ehkä tämäkin seuraa koiran tai hevosen lailla omistajaansa kuten Hondan konsepti itsestään pystyssä pysyvästä moottoripyörästä.

Motobot

Motobot Ver. 1 -testiajorobotti.

Motobot Ver. 1 -testiajorobotti.

Motobot esiteltiin ensi kerran jo pari vuotta sitten. Se on autonominen moottoripyörällä ajava robotti, joka auttaa kyntämään aiemmin kyntämättömiä sarkoja moottoripyöräilyn tutkimus- ja kehitystyön saralla. Yamaha on keskittynyt kehittämään robottia ajajan näkökulmasta, ja antanut pyörän olla sellaisenaan. 

Motobot kykeneekin jo ajamaan melkoisia nopeuksia kilpa-radalla. Vuodelle 2017 tiimi asetti tavoitteeksi sen, että robotti pystyisi ajamaan yli 200 km/h radalla, ja haastamaan MotoBP-tähti Valentino Rossin kierrosaikoja. Motobotista saatava tieto ja teknologiat siirretään jossain vaiheessa osaksi Yamahan nykyisiä sekä myös tulevia busineksia. 

Yamaha MWC-4

Yamahan MWC-4 on erilainen kadullakulkija.

Yamahan MWC-4 on kallistuva monipyöräinen, joten se on läheistä sukua moottoripyörille. Siinä on sähkömoottori sekä "toimintasäteen laajennin", mikä ilmeisesti tarkoittaa pientä sähköä tuottavaa polttoainemoottoria. Luvassa on kuulemma mukavaa ja pehmeää kyytiä jollaista ei "perinteinen moottoripyörä tarjoa". Tyyli on saanut virikkeitä sekä moottoripyöristä että musiikki-instrumenteistä.

Yamaha YPJ-XC

Sähköavusteinen polkupyörä YPJ-XC

Malli on uusi ehdokas YPJ-sarjaan, ja kyse on sähköavusteisesta polkupyörästä. Se perustuu YPJ-MTB -konseptimalliin, joka esiteltiin Tokiossa kaksi vuotta sitten. Se on hyvin lähellä tuotantovalmista mallia, näytillä on myös kolme muuta YPJ-sarjan mallia.