Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) on valittu eduskunnan moottoripyöräkerho MP Arkadian puheenjohtajaksi 2018. Puheenjohtajuus siirtyy kansanedustaja Mäkelälle aiemmin kerhon vetovastuussa olleelta kansanedustaja Eero Suutarilta (kok.).

Valinnat päätettiin yksimielisesti kerhon syyskokouksessa ja astuvat voimaan vuoden vaihteessa. Keskustelussa kokouksessa nousi esille kerhon jäsenten keskeinen panos hallituksen moottoripyörävero-aikeiden perumisessa kuluneena vuonna.

– On hieno luottamustehtävä tulla valituksi MP Arkadian puheenjohtajaksi. Kaksipyöräisiä tarvitaan niin käytännön liikennevälineenä, harrastusvälineenä kuin moottoriurheilussakin. Valtiovallan tulee huolehtia, ettei näiden asioiden edellytyksiä heikennetä. Tehtävässäni liikenne- ja viestintävaliokunnassa työskentelen näiden asioiden sekä luonnollisesti liikenneturvallisuuden puolesta, Mäkelä sanoo Demokraatin mukaan.

Mäkelän moottoripyöräilystä tai mistään siihen liittyvästä emme valitettavasti tiedä mitään, sillä ainakaan kotisivuillaan hän ei kerro harrastavansa moottoripyöräilyä.

MP Arkadian toiminnan tarkoituksena on moottoripyörien arvostuksen ja hyötykäytön lisääminen, liikenneturvallisuuden lisääminen ja moottoripyöräharrastuksen edistäminen sekä kansojen välisen ystävyyden ja suvaitsevaisuuden lisääminen. Kerhon jäsen voi olla jokainen kansanedustaja ja kaikki palvelussuhteessa eduskuntaan tai eduskuntaryhmään olevat henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita moottoripyöristä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kerho

- järjestää edellytyksiä jäsenistölleen omatoimisen moottoripyöräharrastuksen harjoittamiseen

- järjestää jäsenistölleen moottoripyöräkoulutus tapahtumia ja valistusta

- toimii yhdyssiteenä eduskunnan ja moottoripyöräilijöiden välillä

- edustaa kulloinkin erikseen sovittavalla tavalla eduskuntaa erilaisissa moottoripyörätapahtumissa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Edit 24.10.2017 klo 19.14: Lisätty MP Arkadian toimintaperiaatteet.