Vaikeuksien kautta voittoon

Santtu Tiainen on tyytyväinen kauteensa.

– 2017 kilpailukausi lähti järkevästi liikenteeseen ja tasainen noususuhdanne pysyi koko ajan päällä, kuvailee Tiainen MX1-sarjansa suoritusta. Sitkeytensä ja sisukkuutensa osoittanut Tiainen voitti Suomen mestaruuden vakavasta loukkaantumisesta kuntouduttuaan.

– Kaksi vuotta sitten kun teimme sopimuksen Santun kanssa, hän erottui jo silloin joukosta erittäin määrätietoisena urheilijana. Hän kertoi jo tuolloin tavoitteekseen Suomen mestaruuden, muistelee Yamaha Motor Europen Suomen sivuliikkeen myyntipäällikkö Tero Karhunen.

– Edes paha loukkaantuminen ei heikentänyt Santun voitontahtoa, päinvastoin. Santtu ei luovuttanut hetkeksikään, vaan kuntoutti itsensä loistokuntoon – ja voitti Suomen mestaruuden. Sanansa mittainen mies, jatkaa Karhunen.

Valmistautuminen alkaa välittömästi

Tampereen Supercross -tapahtuman jälkeen välittömästi Belgiaan harjoittelemaan matkaava Tiainen aloittaa heti harjoittelun uudella, vuosimallin 2018 Yamaha YZ450F:llään.

– Mahtavaa päästä treenaamaan uudella pyörällä! Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa testirupeamalla Belgiassa, Tiainen valottaa lähitulevaisuuden suunnitelmiaan.

Tavoitteena Suomen mestaruuden uusiminen

Suomen MX1-sarjassa Tiainen kertoo tavoitteekseen Suomen mestaruuden toistamisen.

– Haluan myös parantaa eräsijoituksia ja päästä podiumpaikalle jokaisessa osakilpailussa, Tiainen suunnittelee.

– Jatkamme Tiaisen kanssa yhteistyötä hyvin ylpeinä. Santtu on osa meidän Yamaha-perhettämme ja olemme iloisia, että yhteistyömme jatkuu myös kaudella 2018, myyntipäällikkö Karhunen toteaa.