San Franciscolainen Bomber & Company sai kokoon joukkorahoitusta kesäkuun alussa päättyneellä kampanjallaan peräti 384 735 dollaria, mikä oli 6558 % sen hakemasta rahoituksesta.

Avainnipun kokoiselle taskuveitselle näyttää siis olevan kysyntää. B-2 Bomber Nano Blade mahtuu kevyesti taskuun. Se painaa alle 28 grammaa ja on siten myös maailman kevein. Pituus avattuna on 80 millimetriä, josta terän osuus on 30 mm. Kokoontaitettuna B-2 on noin tulitikkuaskin mittainen, mutta selvästi ohuempi, ja terän paksuus on vain 1 millimetri. Tämän linkkarin voi siis vaikka ripustaa avaimenperään.

 B-2 Bomber Nano Blade on tosissaan pienikokoinen.

B-2 Bomber Nano Blade on tosissaan pienikokoinen.

Yrityksen tavoitteena oli suunnitella jokapäiväiseen käyttöön soveltuva linkkuveitsi, joka kulkee aina mukana. B-2 on yksinkertainen. Siinä on yksi terä, jonka etuosassa on normaali veitsiosa ja takaosassa lyhyt sahaosa, joka soveltuu puun sahaukseen. Terä lukittuu paikalleen.

B-2 Nano Blade on suunniteltu kestäväksi ja käytännölliseksi samalla kun on pyritty sotilaskäyttöön tarkoitettuun kestävyyteen ja lujuuteen. Veitsen on suunnitellut Vincent Pilot Ng.

Veitsessä on käytetty lämpökäsiteltyä mustaa ruostumatonta 440 C -terästä, jonka kovuusluokitus on 58-60RC. 

Veitsen hinta on 35 dollaria Bomberin verkkokaupassa, jonne pääset tästä. Toimitusten pitäisi alkaa joulukuussa. 

Auki ja kokoontaitettuna.

Auki ja kokoontaitettuna.

 B-2 Bomber Nano Blade

B-2 Bomber Nano Blade