Matkaan on lähdössä kilpailun johtajan Etienne Lavignyn mukaan 337 ajoneuvoa, joista osa on autoja, osa mönkijöitä, osa moottoripyöriä.

– Afrikassa 1970-luvulla tai Etelä-Amerikassa 21 vuosisadan alussa, kuljettajat, jotka ottavat osaa Dakariin lähtevät matkaan samalla intohimolla vastatakseen haasteeseen ja samalla löytöretken janolla, muistutti kilpailun johtaja Etienne Lavigne.

Koska kyseessä on juhlatapahtuma, sille on laadittu myös erityisohjelmaa tyydyttämään kilpakuskien odotuksia varsinkin perulaisen erämaan osalta. He pääsevät testaamaan näiden majestettisten hiekkadyynien pitoa heti viiden etapin verran. Matkalle mahtuu kuulemma kaikkia mahdollisia eri hiekkatyyppejä, mitä Perusta löytyy.

Urheilujohtaja Marc Coman mukaan Boliviassa taas vaaditaan kilpailijoilta erityistä kestävyyttä heidän joutuessaan kamppailemaan sään ja ilmasto-olosuhteiden kanssa. Viisinkertainen Dakarin voittaja on suunnitellut kilpailun siten, että se vaikeutuu loppua kohti ja viimeinen kolmannes on ratkaisevin.

Dakar-rallin beduiinilogo.

Dakar-rallin beduiinilogo.

337 ajoneuvoa kilpailee voitosta, ja vain muutamalla on siihen kussakin luokassa todellisia mahdollisuuksia. Paikalla ovat mm. Mister Dakar, Stéphane Peterhansel, joka on voittanut Rallin 30 vuotta kestäneen Dakar-uransa aikana 13 kertaa, Nassar Al Attiyah, Nani roma, Mikko Hirvonen, Bryce Menzies jne.

Moottoripyöräpuolella KTM:n Toby Price (voitto 2016) ja Sam Sunderland (voitto 2017) pitävät merkin lippua korkealla ja nyt myös Matthias Walkner ja Antoine Meo osallistuvat kisaan. Yamahalta matkassa on uutta sukupolvea: Adrian van Beveren, Franco Caimi ja Xavier de Soultrait. Hondalta puolestaan kisaan lähtevät kokeneen Paulo Gonçalves ja Joan Barreda sekä nuoremmat Kevin Benavides ja Ricky Brabec.

Rallin sivuille pääset tästä

Dakar-sovelluksen, jonka avulla voit seurata rallin etenemistä päivittäin, voit ladata sekä Android- että iOS-sovelluskaupasta.

Alla Dakar-kisajärjestäjän virallinen video.

Tässä puolestaan Red Bullin versio aiheesta.