Askeleet vähentää kuluja 10 miljardilla eurolla sekä syventää yhteistyötä toisen premium-brändin Porschen kanssa ovat vähitellen viemässä parempaa kohti.

– Siksi meillä ei ole taloudellista tarvetta myydä Ducatia, pääjohtaja Rupert Stadler totesi.

Volkswagen pyysi aiemmin tänä vuonna pankkeja arvioimaan Ducatin myyntiä samalla kun se kamppailee diesel-skandaalista aiheutuneiden rangaistusmaksujen ja sähköautonvalmistuksen suunnitteluun kuluvien rahasummien paineissa.

– Voin vakuuttaa, että Ducati kuuluu Audo-perheeseen, Stadler sanoi. – Ducati kuvastaa täysin premium-filosofiaamme  moottoripyörien puolella.

Suunnitelma Ducatin myynnistä oli pantu jäihin jo kesällä, kun Volkswagenin hallitukseen kuuluvat ammattiyhdistysliikkeiden edustajat sekä Porsche-Piechin suvut vastustivat italialaisvalmistajan myyntiä.

Investoijat ja Ducatista kiinnostuneet ostajakandidaatit kuitenkin odottivat, että VW muuttaisi mieltään ja suostuisi myymään merkin, jolla oli vähiten strategista merkitys Volkswagenille.

Audi, johon kuuluu Ducatin lisäksi myös Lamborghini raportoi automyynnin kasvun nostamasta hyvästä tuloksesta viime kuussa.

Aiheesta lisää Reutersilla.

Lue myös nämä:

Volkswagen laittoi Ducatin myynnin jäihin

Ducatin myynti peruttu, luvassa uusia investointeja, sähkömoottoripyörä ja maksiskootteri?