Gitan takana on Piaggio-ryhmään kuuluva Piaggio Fast Forward -niminen yritys. Piaggio-ryhmään kuuluvat mm. Vespa, Aprilia ja Moto Guzzi. Gita voitti Good Design Awardin, tunnustus on globaali ja yksi arvostetuimmista alan palkinnoista.

Gita oli voittaja robotiikka-kategoriassa vallankumouksellisuutensa ja visionäärisen luonteensa vuoksi. Futuristisen muotoilunsa lisäksi Gitaa pidettiin innovatiivisena, teknologisena, kestävää kehitystä, ympäristövastuullisuutta, viimeisintä materiaaliteknologiaa ja tarkoituksenmukaisuutta edustavana laitteena. Ainutlaatuisena esimerkkinä Gita nousee esille muitten aikalaistuotteittensa joukossa.

Good Design Awardin vuonna 1950 perustaneiden arkkitehtien joukossa on myös tutulta kalskahtava nimi, eli Eero Saarinen. Muita perustajajäseniä olivat Charles ja Ray Eames sekä Edgar Kaufmann Junior. Good Design Award -ohjelmasta vastasi 67. kerran Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design yhteistyössä European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studiesin kanssa. Palkittujen valintaprosessi on pitkä ja valikoitavalla listalla satoja tuotteita.

Piaggio Fast Forward esitteli Gitan helmikuussa 2017 Bostonissa. Toukokuussa se ehti jo voittaa MITX Awards 2017 -kisan Disruptive Genius – Companycategoryssä ja syyskuussa se oli mukana Disruptor Daily -lehden "100 innovatiivisimman yrityksen" listalla robotiikka-luokassa.

Aiheesta aiemmin ja Gitan esittely: Gita - Vespan tekemä riemastuttava robottimatkalaukku seuraa kuin koira

Gitasta lyhyesti: se on autonomisesti liikkuva ajoneuvo, joka on suunniteltu ihmisten auttamiseen. Se kuljettaa mukanaan 18 kiloa tavaroita, havainnoi ympäristöä ja kommunikoi. Se pystyy seuraamaan "isäntäänsä" jopa 35 km/h vauhdilla ja osaa liikkua itsenäisesti kartoitetussa ympäristössä. Pallomainen muoto ja puhtaat linjat korostavat sen persoonallisuutta.