Eteläafrikkalaisen Kimberleyn kaupunginvaltuutettu Ockert Fourie laittoi someen näkyville postauksen,  jossa toivotti: "Toivoisin voivani ottaa palan terästä [ja nähdä motoristien] verta ja sisälmyksiä valopylväissä ja asvaltilla".

Fourien mukaan moottoripyöräilijät eivät juuri välitä vanhemmista ihmisistä, jotka tekevät töitä, kun he pitävät meteliä.

– Et voi opettaa heitä, koska he käyttävät rivoa kieltä, ja jengiytyvät sinua vastaan ja pitävät entistä kovempaa meteliä, Fourie kirjoitti. – Joten, verikudokset, kallonpalat ja sisäelimet lyhtypylväitä vasten antavat tyydytystä tätä vihamielistä käytöstä ja ilman omaatuntoa toimivia ihmisiä ajatellessa.

Postaus on sittemmin poistettu, ja myöhemmin Fourie pyysi anteeksi väittäen, että hänen kommenttinsa ei ollut tarkoitettu "kaikille motoristeille". 

Sikäläinen Demokraattisen Allianssin johtaja Andrew Louw totesi, että puolue irtisanoutuu täysin Fourien mielipiteistä.

– Menee yli ymmärrykseni, miksi kukaan kirjoittaisi mitään tällaista, Louw kertoi News24:lle. Hän myös esitti anteeksipyynnön puolueensa puolesta kaikille niille motoristeille, joiden ihmisoikeuksia on poljettu.

Fourien kommentti on herättänyt Facebookissa valtavasti raivoa ymmärrettävistä syistä johtuen.

On kyselty, että tajuaako hän, että useimmat mp-kerhot ovat olemassa hyväntekeväisyyttä varten, ja että motoristeilla on äitinsä, isänsä, veljensä, siskonsa, aviopuolisonsa ja lapsensa sekä muut läheisensä? Moni on myös uhkaillut häntä, mutta fiksuimmat ovat taas sitten olleet sitä mieltä "ettei kannata laskeutua hänen tasolleen".

Etelä-Afrikan ihmisoikeuksien komissio on ryhtynyt tutkimaan tapausta.