Kun valtavirta moottoroiduista polkupyöristä näyttää nykyään käyttävän sähkömoottoria, niin Motoped tosiaan polkee vastavirtaan. Sen Cruzer-mopedin tai moottoripolkupyörän moottorina käytetään polttomoottoria, 49 kuutiosenttimetristä mopon moottoria.

Mopon moottorilla varustettuna pyörän huippunopeus on 39 kilometriä tunnissa, mutta huippunopeudella ajettaessa pääset kaupunkialueella hetkessä minne hyvänsä.

Pyörän harjatusta teräksestä valmistettuun tankkiin mahtuu vain 5,9 litraa polttoainetta, mutta se riittää melko pitkään istumiseen Cruzerin selässä, peräti yli 240 kilometriin tankkauksella. Sitäpaitsi, koska se kulkee bensiinillä, pyörän voi tankata uudelleen ja lähteä matkaan saman tien.

Motoped Cruzer.

Motoped Cruzer.

Pyörässä on kaksivaihteinen automaattivaihteisto, säädettävä DNM:n jousitus sekä edessä että takana, puiset lokasuojat sekä lisävarusteteline pyörän räätälöintiä varten. Eikä pidä unohtaa jousitettua nahkaista satulaa tai kromimolybdeenistä putkirunkoa, 24 tuuman vanteita sekä Hayesin 9" nelimäntäisiä levyjarruja sekä edessä että takana.

Motoped Cruzer.

Motoped Cruzer.

Pyörä on pelkistetyn ja tyylikkään näköinen ja suunniteltu selkeästi kaupunkikäyttöön. Hinnat alkaen paikan päällä USA:ssa vähän yli 3000 dollaria, mutta sillä ei saa vielä moottoria mukaan, vaan siihen tarvitaan 600 taalaa lisää. Lisätietoja Motopedin sivuilta.

Katso myös Cruzerin esittelyvideo alla. Ettei unohtuisi, niin moottorin huipputeho on kaksi hevosvoimaa.