Baume & Mercierin uudet kronografit ovat nimeltään Clifton Club Scout ja Clifton Club Chief. Kellot ovat tulossa myyntiin, ja jos haluat saada omasi, on parasta pitää kiirettä, sillä kumpaakin kelloa valmistetaan ainoastaan 1901 kappaletta.

Luku 1901 on tärkeä Indianille, koska yritys perustettiin silloin. Luku toistuu myös näiden kronografien päivyreissä, sillä aina kunkin kuukauden 19. päivänä ne samalla osoittavat lukua 1901.

Indian on perustettu 1901 ja sen muistamiseksi kronografien päivyreissä aina kunkin kuukauden 19. päivänä ne osoittavat lukua 1901.

Kuten kellojen nimet kertovat, toista niistä inspiroi Indian Scout ja toista Chief. B&M:n suunnittelujohtaja Alexandre Peraldi teki läheisesti töitä Indianin teollisen suunnittelutiimin kanssa luodakseen nämä kaksi ajankulusta kertovaa esinettä. Tavoitteena oli saada vangittua niihin Indianin DNA:ta hienostuneesti ja jotenkin muuten kuin kaikkein ilmeisimmällä tavalla.

B&M:n suunnittelujohtaja Alexandre Peraldin luonnoksia.

Kelloissa pitäisi ilmentyä Indianin rikas historia ja niiden pitäisi heijastaa parasta mikromekaanista osaamista, joten kellojen pitäisi olla hieno esimerkki huippuluokan kelloteollisuuden edustajan ja maskuliinisen urheilumoottoripyörän maskuliinisuuden välisestä liitosta.

Kronografit ovat itsevetäviä ja ne on valmistettu kiilloitetusta ja satiiniviimeistellystä ruostumattomasta teräksestä. Kellot ovat täynnään erilaisia hienoja toiminnallisia yksityiskohtia. Indian-suhteen tunnistaa jo siitä, että sekuntiviisarissa on hienovaraisesti toteutettu Indianin logon I-kirjain.

Clifton Club Scout

Clifton Club Scoutissa on kellotaulu suunniteltu siten, että siinä tulee esille pyörän V-twin-moottori ja nahkahihnan väri on sama kuin Scoutin istuimessa. Sen valmistaja on Horween Leather Company, joka tunnetaan käsintehdyistä vasikannahkahihnoista, joiden luonne ja patina vain vahvistuvat ajan myötä.

Clifton Club Chiefin ranneke puolestaan on kolmiosainen ja valmistettu kiillotetusta ja satiiniviimeistellystä ruostumattomasta teräksestä ja varustettu kolmiosaisella lukituksella.

Clifton Club Chief

– Tarinoiden kerronta on ollut suuri osa Indianin historiaa jo sen perustamisesta, vuodesta 1901 lähtien. Mitä Hendee ja Hedstrom tekivät siirtyessään polkupyöristä moottoroituihin pyöriin on uskomaton tarina. Tänään me jatkamme tämän tarinan kertomista ja heistä, joilla on viimeisen 116 vuoden aikana ollut Indian-moottoripyörä. Minä todella uskon perimäämme ja siihen, että ne tarinat, mitä motoristit saavuttivat menneisyydessä auttaa Indiania pääsemään päämääräänsä ja hankkimaan uusia motoristeja, jotka haluavat elää ja luoda tarinoita itsestään, toteaa Indianin pääjohtaja Steve Menneto.

Ensimmäinen B&M:n ja Indianin yhteistyön kunniaksi Ecmassa marraskuussa 2017 julkaistu kello on nimeltään Clifton Club Burt Munro.

Scout- ja Chief ovat tilattavissa Baume & Mercierin jälleenmyyjiltä ja ne toimitetaan huhtikuussa. Hinta on Scoutille noin 3500 ja Chiefille 3700 euroa.

Baume & Mercierin sivuille pääset tästä.