Mikä on tämän vuoden trendi rakennettujen moottoripyörien suhteen?

Nouseva trendi on, että suht edullisista aihioista rakennetaan maanläheisiä pyöriä. Nuoriso tykkää supermotoista, café racerit ja scrämblerit jatkavat vieläkin aika suosittuina. Sitten on niitä, mille ei ole ihan selkeää luokkaa. Pyöriä tulee kaiken kaikkiaan karvan alle 120 kappaletta. Tilaa täällä on useampi tuhat neliötä, joten sinne ne taas häviävät, mutta se puolestaan palvelee yleisöä. Ruuhkaisimpinakin päivinä ihmiset mahtuvat pyöriä katsomaan. Juuri siksi teemmekin aika väljäksi tämän koko tilan. Tarkoitushan on esitellä näitä pyöriä messukävijöille.

Tämänvuotista näyttelysatoa.

Oliko vaikea valita näyttelyyn pyöriä kaikkien ehdokkaiden joukosta?

Oma tuskansa, joitakin "pyöräsysteemejä" tarjotaan ihan tolkuttomia määriä ja toisia saa sitten vähän metsästää ja hakea, mutta siinä on positiivisia ja negatiivisia vaikeuksia. Ihan kaikkia ei voi miellyttää ja kaikki eivät tykkää kaikista pyöristä, mitä näyttelyssä on, mutta täällä on aika monipuolinen kalusto. Meidä erikoisuus on se, että Alan Bridger on taas järjestellyt meille vanhoja klassikkokilpureita. Niitä ei oikein muissa näyttelyissä ikinä ole. Täällä on melkein parikymmentä vanhaa klassikkokilpuria. Osan kävijöistä hermoja ne kutkuttaa, vähän vanhemman liiton ihmisiä yleensä.

Toinen rakennettu pyörä.

Minkä tyyppiset pyörät sinua itseäsi viehättävät?

Itse olen enemmän racing-orientoitunut, tykkään tämmöisistä "teknisistä laitteista". Jokaisesta pyörälajista löytyy aina jotakin, mikä minua viehättää. On se sitten supermotoissa, joissa riittää nuorekasta intoa, tai taas custom-puolella käsityö ja käden jälki. Sitä on aina mukavaa seurata. Ja kuten aikaisemmin sanoin, niin näistä halvemmista aihioista tehtyjä juttuja, niin niissä se kekselijäisyys, siellä tehdään hyvinkin omaperäisiä ratkaisuja. Se toimii ja siitä tulee joskus vahingossa joku uusi trendi. Jokaisessa on jotain hyvää kyllä.

Custom Circus Bike Show löytyy hallista 2. Kilpailusarjoja on neljä: Custom, Street, Classic ja Open. Eri sarjojen voittajat, tuomariston valinta ja näyttelyn paras pyörä palkitaan lauantaina 3.2 kello 17.30-18.15 MP-Baarin lavalla hallissa 3. Nuori Rakentaja -kunniakirja jaetaan jo perjantaina MP-miitissä, jossa on myös esillä rakennettuja mopoja.

Video haastattelusta alla.