Motorg ry. on kaikille moottoripyöräilystä kiinnostuneille suunnattu valtakunnallinen vapaaehtoistyöhön perustuva moottoripyöräjärjestö. Yhdistyksen toiminnassa ehkä näkyvintä on Moottoripyora.org-nettisivusto, mutta yhdistys järjestää muun muassa ajokoulutuksia ja ratapäiviä, kerrotaan yleisölle jaetussa tiedotteessa.

– Itsekin ajattelin, että osaan kyllä ajaa. Mutta perhana vieköön, kun kävin ensimmäisen kerran Motorg ry:n järjestämillä ratamoottoripäivien yhteydessä järjetetyillä ratamoottoripyöräkoulutuksessa, niin huomasin, että osaan ajaa vieläkin paremmin.

Pojat ovat mopo-ikäisinä leikkineet pyörillään enemmän, mutta tämä vaihe on usealta naiselta jäänyt väliin. Siksi olemme hallituksessa pohtineet, miten saada enemmän naisia ajo-opetuksen piiriin. Vaikka radalle mennäänkin, niin kaikkien ei tarvitse ajaa lujaa. Koulutukset on järjestetty niin, että jokaiselle löytyy sopiva ryhmä, ajo- ja ratakokemuksen mukaan.

Hitaimmassa ryhmässä ajetaan niin sanotussa etanaletkassa, kaikki peräkkäin, maltillista vauhtia. He joilla on enemmän kokemusta ja haluavat ajaa lujempaa ovat omana ryhmänään radalla. Suosittelen lämpimästi. Tutustukaa sivujemme kautta meidän monipuoliseen toimintaan ja ennen kaikkea tulkaa ihmiset ajokoulutukseen, toivoo Motorg ry.n hallituksen jäsen Tiina Matikainen.

Lisätietoja: www.moottoripyora.org tai yhdistyksen Facebook-sivuilta. Https://www.facebook.com/Motorgry/ on yhdistyksen virallinen sivu, ja https://www.facebook.com/groups/moottoripyora/ puolestaan epävirallinen sivu.