Tobias Friedrich asuu saksalaisessa Niederhausenin kaupungissa, jossa on 15 000 asukasta. Kaupunki on vain 45 kilometriä itään Frankfurtista. Friedrich käyttää Canon EOSA 5D Mark II kameraa Seacamin kotelossa vedenalaiseen kuvaukseen. Samalla yhdistelmällä hän kuvasi myös oheisen panoraamakuvan brittiläisestä toisen maailmansodan aikaisesta aluksesta, joka haaksirikkoutui Punaisen Meren pohjaan.

"Cycle War" -kuvassa on Norton 16 H -moottoripyöriä kuormattuna Fordson Wot 3 kuorma-autoihin. Tällä kuvalla Friedrich voitti arvostetun Underwater Photographer of the Year 2018 eli "Vuoden 2018 vedenalainen kuvaaja" -palkinnon.

Friedrich viihtyy hyvin veden alla, ja monet hänen kuvistaan vaativat paljon suunnittelua ja tutkimustyötä.

– Minulla on ollut jo muutaman vuoden ajan tämä kuva mielessäni, koska moottoripyörät kuorma-auton kyydissä SS Thistlegormin sisällä ovat niin täydellisesti yhdessä. Mutta voit vain hädin tuskin napata kuvan siitä, koska seinä on niin lähellä, etkä pysty liikkumaan tarpeeksi taaksepäin pystyäkseni ottamaan koko näkymästä kuvan. Tämän vuoksi minun täytyi luoda panoraamakuva samasta näkymästä saadakseni koko lastikannen, sekä lisätä valoja saadakseni kuviin enemmän syvyyttä, Friedrich kertoo.

SS Thistlegormin lastina on sotilaskuorma-autoja lastattuina Norton-moottoripyörillä sekä muuta sotavälineistöä; lentokoneiden osia, kivääreitä ja ammuksia. Laiva lähti matkaan Skotlannista Glasgowista kesäkuun toisena päivänä vuonna 1941, ja sen määränpäänä oli Alexandria Egyptissä. Pari saksalaista pommikonetta pudotti kaksi pommia laivaan, jolloin osa mukana olleista ammuksista räjähti ja laiva upposi.

Lasti on ikäänkuin jäädytetty aikaansa, joskin sillä on yllään vetinen patina.

Friedrichin kuva valittiin parhaaksi yli 5000 vedenalaiskuvan joukosta. Osanottajia kisaan oli ympäri maailman.

Tuomariston pää, Peter Rowlands lisäsi: – Tämä on erittäin poikkeuksellinen kuva, jota pitäisi katsoa niin suurena kuin mahdollista. Taiteellista osaamista osoittaa kyky visualisoida tällainen kuva ja lisäksi valokuvauksellista lahjakkuutta toteuttaa se.

Lisää aiheesta kisan sivustolla täällä. Asiasta kertoi ensin Cycleworld