Yksikön nimen pitkä versio kuuluu kokonaisuudessaan "George Town Community Emergency Response Team", mutta se tunnetaan paremmin nimilyhenteellä CERT.

Tiimi perustettiin jo kolme vuotta sitten, marraskuussa 2015, mutta se hyväksyttiin virallisesti vasta aivan äskettäin. 

– Tiimin perustamisajatuksena oli tarjota vaihtoehto muille avuntarjoajille kuten St. John Ambulancelle ja Red Crescentille, jotka luottavat perinteisiin ambulansseihin, CERTin puhemies Lee Chiew Wan kertoi Sun Daily -lehdelle.

CERT koostuu enimmäkseen vapaaehtoisista, jotka työskentelevät virastoaikaan tai käyvät vuorotöissä.

– He uhraavat aikaansa ja voimiaan antaakseen takaisin yhteiskunnalle. Meidän pitäisi arvostaa heitä heidän vaivannäkönsä vuoksi, Lee toteaa.

Tiimiin kuuluu yli 30 jäsentä, ja noin 10 heistä on koulutettuja ensiapuhoitajia. Perusapuun, minkä he osaavat, kuuluvat vähäisemmät vammojen käsittelyt, puhallus-painalluselvytys sekä peruselvytys.

Tiimi on laatuaan ensimmäinen tunnustettu ja sertifioitu Penangissa. Leen mukaan CERT on saanut paljon ylistävää huomiota osakseen yleisöltä, kun he ovat tehneet ensiaputyötään, ja tavoitteena onkin laajentaa toimintaa koko maahan.

Moottoripyörän käytöstä ensiapua hoidettaessa on pääasiassa hyviä kokemuksia, koska sillä pääsee paikalle paljon helpommin myös ruuhkatilanteissa ja teille tai teidenkaltaisiin olosuhteisiin, minne ei ambulanssiautoilla ole mitään asiaa.

CERPin Facebook-sivulle pääset tästä.

Moottoripyöräambulansseista lehdessämme aiemmin:

Ensihoitoa moottoripyörällä Australiassa

Näin ketterästi moottoripyörillä pelastetaan henkiä

Miten Keniassa käytetään moottoripyöriä vähentämään lapsikuolleisuutta synnytyksissä