Tämä uutinen kuulostaa jollakin tavalla Asterixmaiselta. Tiedättehän "Koko Ranska on valloitettu, mutta Pohjois-Ranskassa on yksi kylä, joka vastustaa roomalaisten valloitusta..." Tässä tapauksessa kyse on vähän päinvastaisesta tapahtumasta.

Autoilijoiden ja motoristien orhganisaatiot ovat protestoineet toisen tason tieverkon nopeusrajoitusten alentamista 90 km/h 80 km/h:n nopeuteen. 

Ainin prefektuuri päätti koventaa kuljettajien nopeusrajoitusten rikkomisesta seuraavia rangaistuksia, kun sille selvisi, että peräti 80 % departementin alueella kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista tapahtuu kantateillä. 

Château-Gaillardin pormestari kertoi, että kaksi henkilöä kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun nopeusrajoitukseltaan 90 km/h tiellä ajanut auto ajoi kolarin 140 km/h nopeudella toisen ajoneuvon kanssa.

Tulevaisuudessa kuljettajat, jotka tavataan ajamassa yli 50 km/h ylinopeudella departementin alueella saavat välittömästi kuuden kuukauden ajokiellon ennen muitten rangaistusten langettamista. Muualla Ranskassa rangaistus vastaavasta rikkeestä on 2-4 kk:n ajokielto.

Alueellinen tieturvallisuusviranomainen totesi, että jotkun autonkuljettajat eivät enää välitä ylinopeuden vastaisista viesteistä. Hän totesi, että "ainoa tapa, millä heidät saa toimimaan oikein on vahventaa sanktioita", hän totesi. 

Ranskalainen motoristijärjestö Fédération Française des Motards en Colère, FFMC kommentoi asiaa toteamalla, että "Useimmat onnettomuudet johtuvat tienkäyttäjien käyttäytymisestä eikä välttämättä ylinopeudesta, joten tässä näemme taas kerran ultra-ahdasmielisiä toimenpiteitä pieniin asioihin. Tällä viestillä ei ole pedagogista sisältöä."

Aiheesta lisää Connexion Francen sivuilla