Noodoe Navigation on Kymcon tiedotteen sanojen mukaan "vallankumouksellinen navigointikokemus, joka on alusta lähtien suunniteltu moottoripyörien kuljettajia varten".

Navigaattorin käytön ongelmana tahtoo olla se, että kuljettaja kääntämään katseensa tiestä ja katsomaan toistuvasti alas navin näytölle tietääkseen, milloin pitää kääntyä. Noodoe Navigation on suunniteltu siten, että se sallii kuskin keskittymään tiehen.

Noodoen paremmuus lähtee Kymcon mukaan siitä, että sensijaan että se kertoisi, miten monta metriä seuraavaan risteyksessä kääntymiseen on - minkä vuoksi kuljettaja joutuu toistuvasti katsomaan näyttöä - Noodoe kertoo, miten monta risteystä on vielä seuraavaan käännökseen.

Sen ansiosta kuljettajan tarvitsee vain laskea risteyksien määrää tarvitsematta katsoa alas navin näyttöön, joten hän pystyy keskittymään ajamiseen. Ajon aikana ei ole turhia hälytyksiä tai keskeytyksiä. 

Kuski voi asettaa matkapuhelinsovelluksella tulevan ajomatkansa päämäärän vaikka kotona. Päämäärää ei tarvitse erikseen asettaa navigaattoriin, sillä kun skootterin virta kytketään päälle, määränpää siirtyy automaattisesti puhelimelta skootterin naville.

Kymco Noodoe Navigation 2.

Kymco Noodoe Navigation 2.

Puhelimeen voi asettaa useita määränpäitä, jopa viisi kappaletta. Kun virta-avainta käännetään, kaikki ne siirtyvät saumattomasti skootteriin luoden vastaavan navigointisetin.

Tien päällä kuljettajilla on vain pieni hetki käytettävissään skootterin kojelaudan katsomiseen. Siksi jokainen informaation osanen on selkeällä vakituisella paikallaan näytössä ja helposti hahmotettavissa.

Mielenkiintoista on se, että Noodoe näyttää täyden jäljellä olevan matkan informaatiosisällön vain silloin, kun pyörä on pysähdyksissä liikennevaloissa. Matkan yksityiskohtaiset tiedot näytetään siis vain silloin, kun kuljettajilla on aikaa lukea niitä turvallisesti.

Noodoe on luonnollisesti rakennettu Kymcon uusi sähköskootterijärjestelmä Ionex mielessä. Ionexin kanssa latauspisteen etsiminen puhelimelta tuo lähimmän latauspisteen Noodoeen.

Noodoesta tarkemmin Kymcon sivuilta.

Aiheesta aiemmin: Kymco Ionex -sähköskootteri - uusi tapa ajatella sähköisiä ajoneuvoja