Kallio Racingin tiimi lähti hakemaan jatkoa kolmen viikon takaiselle Sandro Cortesen palkintokorokesijoitukselle. Saksalainen Cortese starttasi aika-ajojen jälkeen neljännestä lähtöruudusta sunnuntain kilpailuun.

Cortese pyrki pitkään ohi kolmannella sijalla ajaneesta Caricasulosta, mutta italialainen onnistui pitämään Cortesen selkänsä takana. Kilpailun voittoon ajoi sveitsiläinen Randy Krummenacher, joka johtaa sarjaa 45 pisteellä.

– Kisa oli pienoinen pettymys, yritin tosissani palkintokorokkeelle. Annoin kaikkeni tänään ja yritin aina viimeiseen mutkaan asti, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt. Mielestäni voimme kuitenkin olla tyytyväisiä tähän. Tämä oli ensimmäinen kertani Thaimaan radalla ja kaiken kaikkiaan viikonloppu oli positiivinen. Minun pitää vielä työstää jarrupaikkojen kanssa, tuntuu että häviän hieman liikaa niissä. Nyt menemme kuitenkin Eurooppaan, missä tunnen radat ja missä minulla on varmempi tunne, mietti Cortese.

Sandro Cortese ei aivan yltänyt tavoitteeseensa Thaimaassa. Kuva: Ratchata Tanwira

Nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson lähti 15. ruudusta matkaan ja onnistui nousta kilpailun aikana yhden sijan. 19-vuotias Cresson oli maalissa sijalla 14, mutta tuomaristo muutti lopputuloksissa miehen sijalle 13 keltaisilla ohituksen seurauksena.

– Tämän päivän kilpailu oli todella hankala sään takia. Olen tyytyväinen siihen rytmiin minkä sain ja miten kilpailu meni. Tein vain liikaa virheitä kilpailun aikana, ja ne maksoivat minulle sijoituksen kymmenen parhaan joukossa. Pyörä tuntui hyvältä, teimme paljon töitä viikonlopun aikana löytääksemme säätöjen kanssa oikeat asetukset. Nyt olen tyytyväinen pyörän balanssiin ja siihen, miltä pyörä tuntuu. Uskon, että otimme oikeita askelia pyörän ja ajorytmin suhteen. Nyt keskitymme Euroopan kilpailuun. On mukavaa palata ennalta tuntemalleni radalle (Aragon). Kiitos tiimille kovasta työstä koko viikonlopun ajan, kiitteli Cresson.

Loris Cressonin sijoitukset sulivat miehen mukaan omiin ajovirheisiin. Kuva: Ratchata Tanwira

Tiimipäällikkö Vesa Kallio ei ollut täysin tyytyväinen Thaimaan osakilpailun antiin, vaikkakin molemmat tiimin kuljettajat onnistuivat keräämään tärkeitä pisteitä tiimille.

– Jännittävä kisa. Sandro oli alusta asti hyvässä vauhdissa ja taisteli tänään kärkiryhmässä, mutta ei ihan ylletty podiumille. Neljäs sija on ihan hyvä, ja pysyttiin kärkikamppailussa pisteissä (jaettu kolmas sija Caricasulon kanssa). Loris ajoi myös hyvää kisaa sijoista 9-15 mutta muutama virhe kisan aikana maksoi muutaman sijoituksen. Pisteitä tuli myös Lorikselle, mutta kyllä Aragoniin lähdetään hakemaan parempia sijoituksia, tuumasi Kallio.

Seuraava Supersportin MM-osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua MotorLand Aragonin radalla Espanjassa 13.-15. huhtikuuta.

Tulokset Supersport Australian osakilpailu:

 

  • KRUMMENACHER 27’49.852
  • MAHIAS +0.048
  • CARICASULO +1.213
  • CORTESE +2.917
  • WAROKORN +9.100
  • WEST +11.426
  • DE ROSA +11.583
  • WILAIROT + 12.188
  • TUULI +19.454
  • STAPLEFORD +20.675
  • 13. L. CRESSON +23.863

 

Kaikki tulokset täältä.

Pistetilanne täältä.

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä.