Miehen asianajaja väittää Harley-Davidson olleen tietoinen siitä, että jarrujen toimivuudessa oli ollut normaalia enemmän ongelmia jo kuusi kuukautta ennen joulukuussa 2016 tapahtunutta moottoripyöräonnettomuutta. Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomainen National Highway Traffic Safety Administration eli NHTSA oli tutkinut ongemasta aiheutuneita valituksia jo kesästä 2016 lähtien.

Asianajajan kertoman mukaan John Alexander Gifford oli ajamassa töistä kotiin Austinissa 2016, kun yritti jarruttaa Harley-Davidson Night Rod -moottoripyörällään, menetti pyörän hallinnan ja törmäsi tien lähellä oleviin puihin. Onnettomuden vuoksi Giffordille on tehty jo 11 kirigista operaatiota ja hän on kärsinyt mittaamattomia kipuja. 

– Sen sijaan, että olisi välittömästi ottanut yhteyttä asiakkaisiinsa, mukaan lukien minun asianosaiseni, Harley-Davidson teki kaikkensa välttääkseen takaisinkutsun, syyttääkseen omia asiakkaitaan ja jättäen kertomasta mahdollisesti ihmisten henkiä säästävää tietoa pyörien omistajille, Gliffordin asianajaja kertoo.

– Sen tuloksena Giffordin alempi kehonpuolisko miltei repeytyi irti, mikä on vaatinut useita leikkauksia tähän mennessä, ja hänen päivittäin kärsimä kipujensa määrä on kiduttavan suuri.

Haaste jatkuu sillä, että Gliffordin moottoripyörä on yksi niistä 251 000 Harley-Davidsonista, jotka on sitten myöhemmin takaisinkutsuttu jarruongelman vuoksi. Ongelma on linkitetty jarrujärjestelmään, joka voi syöpyä ja lakata toimimasta täysin varoittamatta.

Harley-Davidson kertoi itse takaisinkutsun syyksi sen, että mikäli jarrunestettä ei vaihdeta kahden vuoden välein, kuten omistajan käsikirjassa kehotetaan, jarrujen osiin voi muodostua saostumia. Tämä puolestaan voi aiheuttaa sen, että ABS-jarrujen lukittumisen estävän säätöyksikön venttiili voi jumittua. Tästä seuraa sitten kasvanut onnettomuusriski.

Yhdysvaltain liikenneviranomainen National Highway Traffic Safety Administration, NTHSA, alkoi tutkia asiaa jo heinäkuussa 2016 kun se oli saanut 43 valitusta, joihin kuuluu kolme onnettomuusraporttia ja kaksi loukkaantumista. Aiheesta kertoi Cyril Huze.

Aiheesta aiemmin: Harley-Davidson takaisinkutsuu yli 250 000 pyörää maailmanlaajuisesti jarrujen vuoksi