Kymi Ringin eilen julkistamassa Facebook-päivityksessä näkyy päällystystyökoneita hommissaan moottoriradalla. Päivityksessä kerrotaan, että armeijan jengin kelpaa nyt harjoitella näillä baanoilla.

Kyse ei kuitenkaan vielä ole varsinaisesta moottoriradan päällystystyöstä. Kouvolan Sanomien mukaan Kymi Ringin hankepäällikkö Timo Pohjola kertoi, että kyse on uudenlaisten pinnoitusten kokeilusta mm. pakkaskestävyyden varmistamiseksi.

Rataa on nyt päällystetty parisataa metriä ja sen pääkäyttäjänä on puolustusvoimat. Karjalan Prikaatin kanssa tehty sopimus tuo kuljettajakoulutusta aluelle vuosina 2018-2020. Raskaan kaluston kuljettajakoulutuksen prikaati aloitti helmikuun alussa.

Kuvassa näkyvät päällystyöt on tehty radan pääsuoralle pari viikkoa sitten. 

Kymi Ringin töiden etenemisestä Pohjola ei kerro muuta kuin että "tiedotamme töistä aikanaan. Menemme päivä kerrallaan".

MotoGP-sarjan virallisella sivustolla esillä

Maanantaina puolestaa MotoGP-sarjan virallinen sivusto nosti Kymi Ringin pääjutukseen isolla kuvakoosteella. Jutun pääosassa ovat viime viikolla päällystystöistä julkaistut kuvat.

Kymi Ringillä järjestetään MotoGP-kisat ensi kerran vuonna 2019, mikäli kaikki saadaan kuntoon ajoissa.

Kymi Ringin radan mitta on noin 4,6 km ja sen pisin suora on 1200 metrin mittainen, pisin Euroopassa. Korkeuseroa radalla on 20 metriä ja mutkia kaikkiaan 18, joista puolet kääntyy oikeaan ja puolet vasemmalle, muistuttaa GPuutiset