Reissu sai hyvän alun ja mekaanikot Teemu Koskinen ja Japi Åström tekivät läpi koko viikonlopun esimerkillistä työtä Juhon työkalun kunnossa pitämiseksi.

Vaihtelevat säät ja osittain Suomen tasoinen kylmyys sotkivat Juhon tekemistä, mutta lauantaina saatiin erinomainen tulos aika-ajoissa, kun Juho kellotti kymmenenneksi parhaan ajan ja samalla nopeimman noteerauksen suomalaisista.

– Hieno oli vetää, ja onhan se hienoa aloittaa kausi nopeimpana suomalaisena, totesi Juho aika-ajojen jälkeen.

Espanjan Beon hienossa uudessa värityksessä

Lauantaille suunniteltu ensimmäinen kisalähtö jouduttiin perumaan kovan sateen vuoksi ja sunnuntaina ajettiinkin sitten tuplat. Ensimmäiseen lähtöön startattiin mieli korkealla, mutta ehkä hieman liiankin kova innostus kostautui valojen vaihduttua, kun Juho sammutti pyörän.

Radan henkilökunta oli kyllä heti hereillä ja pyörä siirrettiin varikolle, jossa Teemu sai pyörän käyntiin. Valitettavasti tässä kohtaa muut olivat jo radan puolessa välissä. Juho ajoi silti hienoja aikoja ja kiri hännän vielä kiinni ja pääsi pari ohittamaankin. Ihan vielä ei pisteitä kuitenkaan kertynyt.

Toiseen starttiin sitten varmalla lähdöllä, ja kun ensimmäisen mutkan pienestä kolaroinnista selvittiin, niin kisa sai hyvät edellytykset. Tiukkaa kisaa läpi kierrosten ja maaliin sijalla 13. Pisteitä kotiin, mikä oli ensimmäisen viikonlopun tavoite ja tiimi on tyytyväinen.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kisoja. Kisat jatkuvat Juhon osalta toukokuun lopulla ensimmäisissä SM-kisoissa, jossa ajetaan kahdessa luokassa: Fin Moriwaki Cup ja SSP300, johon osallistutaan tuliterällä KTM RC390R -pyörällä.

Kärkipyörät tehopenkissä