Ducatin tiedotteen mukaan 1199 Panigalen saama arvostettu Compasso d'Oro -palkinto on ensimmäinen koskaan moottoripyörälle kyseisessä kilpailussa myönnetty. Kultaisen Harpin jakaa joka kolmas vuosi Italian Teollisen Muotoilun yhdistys ADI (Associazione per il Disegno Industriale). Sen tarkoituksena on juhlistaa Italialaisen muotoilun laatua.

Ducati 1199 Panigalesta tulee samalla osa Kulttuuriministeriön tunnustamaa Compasso d'Oro -kokoelmaa.

Nyt järjestetty Kultainen Harppi oli 23. laatuaan ja sen yhteydessä esiteltiin yli 270 tuotetta. Panigale sai asiantuntijaraadilta tunnustusta Ansaldon tehtaalla Milanossa pidetyssä tapahtumassa "koska se on muuntanut kilpailutason suorituskyvyn eleganttiin massatuotantomalliin, joka on yhtenäinen brändin perinteisen imagon kanssa".Vuosien varrella miltei 300 tuotetta on saanut Kultainen Harppi -palkinnon ja lisäksi yli 2000 on saanut kunniamaininnan. Nämä yhdessä muodostavat Compasso d'Oro -kokoelman.

Italialaisvalmistajan viimeksi saama palkinto tätä ennen oli, kun Ducati Monster valittiin EICMA-näyttelyn kauneimmaksi pyöräksi Milanossa marraskuussa 2013.

Palkinnon perustelut on helppo ymmärtää. Ducati 1199 Panigale.