Vuonna 2017 Suzuki esitteli huippumodernin GSX-R1000-mallin, josta kävi kyllä ilmi, että merkki on hyvin ajan tasalla, ja tulossa lienee myös lähivuosina ainakin jonkinlainen tuotantoversio turboahdetusta Recursionista.

Suomen markkinoille Suzuki sai lopulta myös uudet satapiikit ja merkin myynti onkin tänä vuonna ollut kasvussa pitkästä aikaa moneen vuoteen.

Muutenkin Suzukin tilanne on muuttumassa, sillä se ilmoitti, että sen uudet moottoripyörien tuotantolaitokset ovat valmistumassa Miyakodaan Hamamatsun alueelle.

Turboahdetun Suzuki 600 cc Recursion -konseptin mallinne.

Turboahdetun Suzuki 600 cc Recursion -konseptin mallinne.

Uusi tehdas on viisivuotisen suunnittelun ja työn tulos ja se korvaa suunnittelu- ja kehitysyksikön Ryuyossa, moottoreiden tuotantoon tarkoitetun tehtaan Takatsukassa ja moottoripyörien asennuslinjan Toyokawassa. Kaikkien toimintojen sijoittaminen samaan tehtaaseen tehostaa Suzukin moottoripyörien valmistusta ja toimittamista.

Lisäksi uusien mallien suunnittelukulut pienenevät ja tuotannon aloitussykli lyhenee. Edullisemmat tuotantokustannukset mahdollistavat myös investoinnit uusien mallien kehittämiseen.

Uusi tuotantolaitos on pinta-alaltaan valmistuttuaan noin 65 000 neliömetriä ja tehtaalle varattu maa-alue yli 16 hehtaaria.

Hamamatsun tehtaaseen tehdyt mittavat investoinnit todistavat, että Suzuki on tosissaan jatkamassa toimintaansa myös moottoripyöriä valmistavana brändinä.

Nyt sitten odotamme uusia malleja lähivuosina. Huhujen mukaan ainakin GSX-R600:sta, GSX-R750:stä sekä tietenkin erityisesti suomalaisten suosikkimalli Hayabusasta pitäisi olla tulossa uudet versiot Recursionin lisäksi.

Lähde: Motorsportsnewswire.

Suzuki Hayabusa vuosimallia 2016.

Suzuki Hayabusa vuosimallia 2016.