Markka Racingin IRRC Superbike -luokassa kilpailevat kuljettajat lähtivät Imatranajoon toisistaan poikkeavin tavoittein. Erno Kostamo pyrki katkaisemaan Danny Webbin voittoputken, mutta alkukauden Supersport-luokassa kilpaillut Juha Kallio pyrki ainoastaan rentoon ajoon uudessa luokassa. Alku näyttikin hyvältä: Erno Kostamo ajoi itsensä paalupaikalle, vaikka kaatuikin aika-ajon lopussa navetan mutkassa. Juha Kallio puolestaan täräytti itsensä kahdeksanteen lähtöruutuun.

Ensimmäiseen IRRC Superbike-kilpailuun lähdettäessä Kostamo otti terävän startin ja pääsi kärkeen. Kilpailu kuitenkin keskeytettiin, sillä takaa tullut Lukas Maurer törmäsi rajusti seitsemännellä sijalla ajaneeseen Juha Kallioon takasuoran shikaanin jarrussa. Rajun osuman saanut Kallio toimitettiin sairaalaan tutkittavaksi ja hänen osaltaan kilpailuviikonloppu oli ohi.

Uusintastartissa Kostamo pääsi kärkeen ampaisseen Danny Webbin perään, mutta putosi shifterongelmien aiheuttaman jarrumissin vuoksi useita sijoja. Tämä puolestaan tarjoili yleisölle herkkua, sillä mies taisteli itsensä takaisin toiselle sijalle mutta Webb oli ehtinyt jo tavoittamattomiin.

Sunnuntain tihkusateessa ajetussa toisessa lähdössä Kostamo oli startin jälkeen kolmannella sijalla Webbin ja Didier Gramsin perässä. Kostamo onnistui ohittamaan Gramsin, mutta Webb oli jo karannut saavuttamattomiin. Pian ohituksen jälkeen Grams kaatui, jolloin Kostamo rauhoitti ajoaan varmistellen toista sijaansa.

– Fiilikset vähän katosivat, kun huomasin Gramsin kaatuvan ja otin nopeutta selvästi pois. Tilanne oli kuitenkin täysin hallinnassa – kun huomasin näyttötaulusta, että Marek Cerveny alkoi päästä turhan lähelle, nostin jälleen tahtia säilyttääkseni sijoitukseni, Kostamo kertoo.

Viikonlopun tuloksena siis kaksi toista sijaa IRRC-luokkien lähdöistä. Lisäksi Kostamo ajoi IRRC-sarjan ulkopuolisen Open 1000 -luokan lähdön toiselle sijalle.

– Tuloksellisestihan viikonloppu oli tähän asti paras IRRC-sarjassa ajamistani. Olen silti pettynyt, sillä aiemmin olimme lähes yhtä nopeita kuin Webb, mutta täällä en kyennyt vastaamaan hänen vauhtiinsa, Kostamo kuvailee.

– Se, että en kyennyt Imatralla haastamaan Webbiä, ei ole mistään muusta kuin miehestä kiinni. Webbin saavuttaminen sarjassa ei enää ole ajamalla mahdollista, joten nyt taistelen sarjan kakkospaikasta. Gramsin kaaduttua minulla onkin siihen erinomaiset lähtökohdat, Kostamo ynnää.

Juha Kallion kilpailu päättyi noin puolen kierroksen jälkeen. Kuva: Pekka Varis

Lauantaina sairaalaan kiidätetty Juha Kallio palasi varikolle sunnuntaina käsi kantositeessä. Törmäystilanteessa kävi onni onnettomuudessa, sillä Kallio oli ainoastaan venäyttänyt olkapäänsä, loukannut hieman niskaansa ja saanut päähänsä kovan iskun, joten mies nähdään jälleen viivalla seuraavassa kilpailussa.

Kalliolla ei myöskään jäänyt mitään hampaankoloon häneen törmännyttä Lukas Maureria vastaan

– Maurer on vielä nuori ja innokas, joten ylilyöntejä voi sattua. Sattuuhan niitä välillä itsellekin, Kallio virnistää.

Kallio oli kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen otteisiinsa radalla, vaikka kilpailu päättyikin hänen osaltaan puoleen kierrokseen.

– Vauhdillisesti Webb on omaa luokkaansa, mutta muiden kanssa menen oikeastaan samaa vauhtia, Kallio pohtii.

– Sitä paitsi onnettomuuteni tapahtui suoraan Rockmotorsportin VIP-katsomon edessä, joten ennen kilpailua lupaamiani näyttäviä suorituksiakin tuli tarjottua, Kallio nauraa.

Markka Racing on suomalainen, IRRC-sarjan kärkitalleihin lukeutuva kilpatiimi. IRRC on kansainvälinen moottoripyörien kilpasarja, jonka kilpailut ajetaan yksinomaan katuradoilla. Sarjan seuraava osakilpailu järjestetään 27.-29. heinäkuuta Chimayssä, Belgiassa.