Kyseiset kulttuuriset ja historialliset mekaaniset jalokivet ovat lokakuun kuudentena pidettävän Bonhamsin Barber Motorsports Museumin huutokaupan tähtiä. Museo sijaitsee Birminghamissa Alabamassa USA:ssa.

Vincent Black Lightning, jota joskus kutsutaan "Ferrari GTO:ksi kahdella pyörällä" on monien mielestä moottoripyörien Graalin malja. Huudettavana oleva pyörä on yhdistelmä harvinaisuutta - niitä on rakennettu vain noin 30 kappaletta - eläväistä designia, rohkeaa suunnittelua ja kisamenestystä. Vincent on merkkinä nykyään vertaansa vailla keräilijöitten maailmassa. Ja näitä nimenomaisia pyöriä tulee äärimmäisen harvoin, jos koskaan myyntiin.

Vuosimallin 1949 Vincent Black Lightningin tilasi itselleen aikanaan uutena sveitsiläinen kilpa-ajaja ja NSUn tehdastiimin kuljettaja Hans Stärkle. Se on järjestyksessä toisena rakennettu, sen omistajahistoria tunnetaan uudesta lähtien, ja on varhaisin olemassaoleva alkuperäinen pyörä. Pyörässä on 998 kuutiosenttimetrin moottori.

Vincent Black Lightning pitää nykyään kalleimman koskaan huutokaupassa myydyn moottoripyörän hintaennätystä. Australialaiselle kilpa-ajaja Jack Ehretille kuulunut nopeusennätyskisoissa käytetty vuosimallin 1951 Vincent Black Lightningista tuli tammikuussa kallein koskaan huutokaupassa myyty moottoripyörä. Bonhamsin Las Vegasin huutokaupassa sen hinta nousi 929 000 dollariin, 748 770 euroon.

Ottaen huomioon, että kyse on vielä vähän vanhemmasta ja järjestyksessään toisena valmistetusta pyörästä, on mielenkiintoista nähdä, mihin huutokauppahinta tämän pyörän kohdalla asettuu, sillä Bonhamsilla sen hinta-arvioksi on asetettu 340 000 - 430 000 euroa.

King of Coolin Husqvarna

Steve McQueenin 'On Any Sunday' elokuvan Husse oli 'King of Coolin' oma.

Steve McQueenin 'On Any Sunday' elokuvan Husse oli 'King of Coolin' oma.

Steve McQueenin, King of Coolin, käyttämät moottoripyörät ovat yleensä saaneet jonkinlaisen Midaksen kosketuksen omistajaltaan, ja niistä on maksettu melkoista lisähintaa tähden nimen vauhdittamana.

Populaarikulttuurin saralla vain harvoilla moottoripyörillä on enemmän wow-kerrointa kuin Husqvarnalla, jolla Steve McQueen ajoi paidattomana Sports Illustratedin kansikuvassa sekä tietenkin "On Any Sunday" elokuvassa. 

Kyseessä todellakin on Steve McQueenin oma vuosimallin 1970 Husky 400 Cross, jolla tähti ajoi filmissä. Pyörän mukana tulee asianmukainen dokumentointi mukaan lukien Kalifornian liikenneviranomaisen rekisteriote, joka todistaa omistajaksi McQueenin yhtiön, Solar Productionsin. Lisäksi mukana on McQueenin ilmoittautumislomake vuoden 1970 Saddleback 500 seniorikisaan sekä onnenpenni, käyttämätön 1 sentin kolikko vuodelta 1960, joka on hänen poikansa Chadin synnyinvuosi. Kolikko lyötyi kirkkaasta pienestä muovikotelosta, joka oli pudonnut moottorin ja rungon väliin.

– Näiden kahden moottoripyörän merkitystä ei voi painottaa riittävästi, Bonhamsin moottoripyörämyynnin johtaja Ben Walker kertoo. – Toinen on legenda joka suhteessa ja toinen on monumentaalisen ikoninen. Olemme tarjonneet myyntiin lukemattomia tärkeitä moottoripyöriä vuosien aikana, mutta nämä nousevat todella eri tavalla esiin. 

Lisätietoja Bonhamsin sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin: Tässä on kallein koskaan myyty moottoripyörä - hinta miltei miljoona dollaria