Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan eilen perjantaina 6.6. klo 10.35 moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Mäntyharjulla. 57-vuotias nainen tuli henkilöautolla Valtolantietä pitkin Valtolantien ja Varpasentien risteykseen, johon hän oli pysähtynyt päästäen samalla Varpasentietä pitkin menneitä ajoneuvoja, koska Valtolantiellä tulijoilla on väistämisvelvollisuutta osoittava kärkikolmio.

Tämän jälkeen nainen oli havainnut vasemmalta Varpasentietä pitkin tulevan moottoripyörän, mutta ajatteli ennättävän kääntyä vasemmalle Varpasentielle moottoripyörän edestä. Kuitenkin moottoripyöräilijä joutui tekemään kärkikolmion takaa tulleen henkilöauton takia nopean jarrutuksen sekä väistöliikkeen oikealle, jolloin moottoripyörä oli kaatunut ja kuljettajana toiminut mies oli lyönyt päänsä tien pintaan. Moottoripyörä ei osunut autoon vaan laahautui asfalttia pitkin noin 30 metrin matkan.

Moottoripyörää kuljettanut 48-vuotias mies loukkaantui vakavasti ja hänet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Moottoripyöräilijällä oli kypärä päässä.

Moottoripyöräilijän käyttämällä Varpasentiellä on 80 km/h nopeusrajoitus. Henkilöautoa ajanut nainen puhalsi poliisin alkometriin 0,64 promillen lukemat. Henkilöautoa kuljettanutta naista epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.