Huhujen mukaan Honda on tuomassa täysin uuden CBR1000RR Firebladen markkinoille. Pyörään on tulossa myös kokonaan uusi alusta, ja rivinelosesta otettaisiin ulos mukavan kuuloiset 215 hevosvoimaa.

Honda käyttää suoraan pyörän keskilinjalta tulevaa suoraa ilmanpuhdistimen ilmansyöttöä saadakseen enemmän painetta ja samalla tehoa moottorista. Se tarkoittaa sitä, että pyörän etuosa suunniteltava uudelleen.

Vaikka moni haluaisi, että Honda vaihtaisi rakenteeksi V4-moottorin rivinelosen sijaan, V4:sta kehitellään uutta erikoismallia, RVF1000R:ää varten, mutta rivinelosen sylinteritilavuutta oltaisiin nostamassa nykyisen tuhannen kuutiosenttimetrin sijasta 1100:n.

Jotkut huhut tosin kertovat jopa 1200-kuutioisen moottorin olevan kehitystyön alla, mutta lopullinen tilavuus jää nähtäväksi.

Mallinimenä säilynevät jo vakioituneet standard, SP1 ja SP2. Viime mainittuun lienee luvassa paremmat komponentit ja hiilikuitukatteet.

Huhujen mukaan Honda esittelee pyörän marraskuussa Milanon Eicma-messuilla. Pyörän pitäisi olla jo nyt testien loppuvaiheissa. Asiasta kertoi mm. iMotorbike.