Mikäli MondialMoton nimi kuulostaa tutulta, niin se ei varsinaisesti ole ihme, sillä se on perustettu vanhan italialaismerkin F.B. Mondialin nimeä hyödyntäen. F.B. Mondialissa lyhenne F.B. tarkoittaa Boselli-veljeksiä eli "Fratelli Boselli". Veljekset olivat Luigi, Carlo, Ettore ja Ada. Merkki dominoi maailman mp-kilparatoja vuosina 1949 - 1957 luokissa 125- ja 250-kuutiota. Merkin suosio väheni, kun se vetäytyi kilparadoilta ja hävisi vähitellen olemasta, kunnes vuonna 2014 perustettiin uudelleen. Eli F.B. Mondial jatkaa edelleen toimintaansa, eikä sillä liene mitään tekemistä MondialMoton kanssa.

Aiheesta lisää sivuillamme: Vanha klassikkomerkki FB Mondial tekee paluuta "Hipster"-moottoripyörällä

MondialMoto V5R.

MondialMoto V5R.

MondialMoto toimii Yhdysvalloissa ja Italiassa, ja demoaa nyt innolla mallinnuksia työn alla olevasta V5 superbikesta. Pyörästä on tulossa kaksi eri mallia, V5S ja V5R. Molempien sydämenä on täysin uusi tuhatkuutioinen V5-moottori, jossa on 75,5° V-kulma, titaaniset pako- ja imuventtiilit sekä titaaniset kiertokanget ja rikkana rokassa yli 200 hevosvoiman teho.

Männät ja kiertokanki.

Luvassa on myös alumiininen monokokkirunko ja yksiaisainen takahaarukka, Brembon jarrut ja hiilikuituvanteet, Öhlinsin sähköisesti säätyvä jousitus jne. Myös pakoputkisto on titaanista valmistettu. Lisäksi luvassa on kattava joukko elektronisia härpäkkeitä sähköisesti säätyviä peilejä ja Led-valoja myöten.

Pyörät esitellään vuoden 2019 Milanon EICMA-show'ssa ja tuotanto alkaa 2020. Investointien suuruus noin 2,5 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi ensin Visordown.

V5R-superbiken hinta tällä tietoa valmistusmaassaan 35 995 euroa ja V5S:n 27 995 euroa. Varattavissa ennakkomaksulla.

Lisätietoja MondialMoton kotisivuilta täältä.

MondialMoto V5S

MondialMoto V5S