Turun Seudun Moottoriurheilijoita edustava ammattikuljettaja Kullas voitti sekä MX1- että MX2-luokan aika-ajot ja kilpaerät. Kullas ajoi pääluokassa (MX1) 450-kuutioisella nelitahtisella ja pienemmässä luokassa (MX2) 250-kuutioisella kaksitahtisella Husqvarnalla.

- Oli kiva päivä ja sai nautiskella. MX2-luokka oli jopa helppo, mutta MX1:ssä tuli puristettua enemmän isoista eroista huolimatta. MX1:ssä mokasin kummatkin startit ja kaaduin kerran toisessa erässä, mutta voitot tulivat, Kullas kertasi.

- En ole koskaan kisannut kaksitahtisella ”kaksipuolikkaalla”. Kävin testaamassa sitä tiistaina parin kymmenminuuttisen verran ja pyörä tuntui hyvältä. Säädimme vain iskunvaimentimia itselleni sopivammiksi, ja ajoin kisan vakiopyörällä. Mukavasti kulki.

Kullas ei kamppaile kummankaan luokan sarjamenestyksestä, sillä hän on ajanut ainoastaan Alavuden lisäksi MX1-luokassa Siilinjärvellä heinäkuun alussa.

Virolainen Erki Kahro napsi Alavudella MX1-luokassa kaksi kakkossijaa, mitkä vankistivat hänen otettaan Suomen mestaruudesta. Vain täydellinen epäonni voi viedä tittelin Kahrolta, kun ajamatta on enää SM-sarjan päätös kahden viikon kuluttua Orimattilassa.

Päivän kolmanneksi MX1-luokassa ajoi Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen, jolla on vahva ote SM-pronssista. SM-sarjan kakkospaikalla oleva Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen oli kuudes sunnuntaina.

MX2-luokassa Kullaksen takana kakkospaikan otti Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen, joka on SM-sarjassa kolmantena yhdestä väliin jätetystä osakilpailusta huolimatta. Kolmas oli Kytösen seuratoveri Santeri Kinnunen, joka nousi ensimmäistä kertaa SM-sarjan kärkeen. Sarjaa johtanut Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen keskeytti avauserän ja oli toisessa kakkonen. Hän putosi pisteissä niukasti Kinnusen taakse.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-osakilpailussa palattiin normaaliin päivärytmiin, kun Sampo Rainio voitti jälleen kummatkin erät näytöstyyliin. Vantaan Moottorikerhon juniori kaatui rajusti edellisen osakilpailun toisessa erässä jääden siinä seitsemänneksi, mutta muuten hän on voittanut kauden kaikki erät.

Alavudella MXC/A:n toiseksi korkeimmat pisteet keräsi Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi ennen kotiradallaan ajanutta Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden Jere Harjua. Kangasniemi on sarjassa toisena ja Harju kolmantena.

Vesteriselle mestaruus

Alavudella päästiin lauantaina juhlimaan mestaruutta, kun Imatran Moottorikerhon Matias Vesterinen jatkoi koko kauden kestänyttä voittokulkuaan alle 18-vuotiaiden MXJ-luokassa ja varmisti tittelin jo ennen päätösosakilpailua.

Sarjassa toisena oleva Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen keskeytti avauserän ja oli toisessa kakkonen. Sarjan kolmospaikalla oleva Orimattilan Moottorikerhon Miro Niemi oli päivän toinen ja Siuntion Moottorikerhon Jasse Jukarainen kolmas.

35-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -mestaruustaisto säilyi kuumana, kun sarjan kärkipari Alexander Wiik ja Niko Kalatie tasasivat erävoitot ja -kakkossijat Alavudella. Sipoon Moottorikerhon Wiik pokkasi osakilpailuvoiton ennen Karkkilan Moottorikerhon Kalatietä, joka on sarjan kakkospaikalla vain kahden pisteen päässä Wiikistä.

Päivän kolmospaikan nappasi Turun Seudun Moottoriurheilijoiden Jarno Mattila, joka nousi pisteissä kolmanneksi. Päivän piristysruiske oli vuosien tauon jälkeen kilparadoille palannut Alavudenseudun Moottoripyöräilijöitä edustanut Hannu Poikela, joka oli neljäs.

Turun Moottorikerhon (TMK) Miska Aaltonen kasvatti voittoputkensa neljän erän mittaiseksi 45-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupissa vankistaen otettaan mestaruudesta. Sarjassa toisena oleva Hyvinkään Moottorikerhon (HyMK) Lari Lehtiö oli osakilpailun kakkonen tasapisteissä kolmospaikan ottaneen Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laineen kanssa. Laine on sarjassa kolmantena.

55-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupia johtava Mikkelin Moottorikerhon Antti Paasonen voitti kummatkin erät. Karkkilan Moottorikerhon Pasi Virtanen oli sunnuntain kakkonen vahvistaen paikkaansa hopeamitalista kamppailtaessa. Salon Moottorikerhon Jouni Moilanen oli kolmas. Sarjassa kolmantena on Alavudella viidenneksi sijoittunut TMK:n Jari Lehto.

ATV-motocrossin neljäs SM-osakilpailu kulki sarjaa johtavan Valtteri Vainionpään tahdissa, kun Suomenselän Moottorikelkkailijoiden kuljettaja otti kaksi erävoittoa. Lauantain kakkonen oli Quad Racing Finlandin (QRF) Jesse Uusitalo ja kolmonen Hyvinkään Moottorikerhon Tuomas Kuivamäki.

ATV:n 35-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -erät voitti koko kauden tapaan HyMK:n Jani Saarinen. Toinen oli QRF:n Petri Kares ja kolmas Heinolan Moottorikerhon Teemu Savolainen.

SML Motonet SM-Motocrossin kuudes ja samalla viimeinen osakilpailuviikonloppu järjestetään 8.-9. syyskuuta Orimattilassa.