Tällä viikolla liittovaltion Business Opportunities -sivusto julkaisi Salaisen Palvelun suunnitelmat ostaa uusia Harley-moottoripyöriä, joihin voidaan asentaa myös sivuvaunu. Sivusto on paikka, jossa liittovaltion viranomaiset julkistavat tarjouspyynnöt ja päätökset hankinnoista niistä vastaavien viranomaisten ja yksityisten yritysten välillä.

Päätöksestään ostaa Harley jonkin muun merkin sijaan, Secret Service eli Salainen Palvelu kertoi, että se oli jo ennestään tuttu pyörän mekaniikan kanssa, lisäksi sillä on varaosia niihin ja pyörään sopiva sivuvaunu.

– Mitkä tahansa muut moottoripyörät olisivat vaatineet henkilöstön lisäkoulutusta, virastosta kerrottiin.

Trumpin vihanpito Harley-Davidsonia vastaan sai alkunsa kesällä, kun se kertoi siirtävänsä Euroopan Unionin alueelle myytävien moottoripyöriensä valmistuksen kansainväliseen tuotantolaitokseen. Yrityksen mukaan se oli seurausta EU:n amerikkalaisille moottoripyörille langettamasta 25 % tuontitullista. Tämä oli puolestaan vastatoimi Trumpin alumiini- ja terästulleille.

Trump väitti Harleyn käyttävän tulleja tekosyynä tuotannon siirtämiseksi ulkomaille.

Tosin milwaukeelaismerkillä on tuotantolaitoksia jo Intiassa ja Brasiliassa, missä pyöriä kootaan ulkomaiden markkinoille. Yritys lisäksi sulkee Kansas Cityn tehtaan ja avaa uuden tuotantolaitoksen Thaimaassa. Lisäksi se suunnittelee pienikuutioisten pyörien valmistusta intialaisen yhteistyökumppanin kanssa.

Amerikkalaiset poliisit käyttävät moottoripyörinään myös Hondan, BMW:n, Kawasakin ja Yamahan moottoripyöriä. BMW on "kaukainen kakkonen" poliisipyörien määrässä mitattuna, vaikka Harleyt ovat kalliimpia ylläpidettäviä eivätkä toimi niin hyvin kuumassa kelissä kertoo Milwaukee Journal Sentinelin haastattelema poliisin edustaja.

Oikeuttaakseen Harley-ostoksensa, Salainen Palvelu kertoi, että sen tavoittaana oli korvata vanhempia "saman valmistajan samanmallisia pyöriä, joissa on jo liikaa kilometrejä, ja jotka ovat ulkopuolella vakiovaihtosyklin".