Sanna Kärkkäinen kruunattiin enduron naisten sarjan Euroopan mestariksi eilen sitten Puolan Kielcessä. Perjantaina finaaliviikonlopun ensimmäisen päivän voittanut nainen varmisti mestaruuden viemällä ykköspaikan nimiinsä myös lauantaina. Kärkkäinen on dominoinut koko kautta suvereenisti, sillä hänellä on tilillään yhteensä seitsemän voittoa ja yksi kakkospaikka kahdeksasta ajetusta kilpailusta.

– Euroopan mestari! Saavutettiin just se, mitä lähdettiin hakemaan. Päivävoitto vissiin reilulla kolmella minuutilla. Vedettiin kovaa loppuun asti, vaikka viimeisellä pätkällä vähän hölläsin, ettei tullut otettua turhia riskejä. Ihan sika-hyvä fiilis! Kärkkäinen iloitsi kilpailun jälkeen.

Lauantaipäivä sujui hänen osaltaan ilman suurempia ongelmia.

– Vähän ehkä aamu oli kankea vähän huonosti nukutun yön jälkeen, mutta siitä se sitten lähti. Huomenna on vielä loppucrossi ja sen voi ajaa aika paineitta.

Mestaruus on Kärkkäiselle toinen. Vuonna 2015 hän saavutti edellisen mestaruuden ja vuonna 2013 EM-hopeaa. Naisten luokan himmeämpien mitalien kohtalo selviää huomenna.

Suomeen on tuloillaan myös toinen henkilökohtainen enduron Euroopan mestaruus, sillä perjantaina nuorten U21-luokan EM-sarjan johtoon noussut Roni Kytönen ajoi myös lauantaina selvään päivävoittoon. Kytösen piste-etumatka on nyt 18 pistettä, kun yksi kilpailupäivä on enää ajamatta. EM-sarjassa päivän voittaja saa 20 pistettä, joten Husqvarna-kuljettajalle riittää tänään 13. sija Euroopan mestaruuteen.