Vuoden 2018 IDEA-designkilpailuun lähettiin 1870 ehdotelmaa ympäri maailman. Kaikkiaan 145 palkittiin kultaisella, hopeisella tai pronssisella kunnianosoituksella. Motoroidille palkinto oli jo toinen: Red Dot Award: Design Concept 2018 -kisassa se ylsi  “Best of the Best” kunnianosoitukseen.

Motoroid-koseptimalli pyrkii demonstroimaan sellaista henkilökohtaista liikkumisen mahdollisuutta, missä kuljettaja resonoi harmonisesti koneen kanssa. Pyörä on varustettu keinoälyllä, joka kontrolloi täsmällisesti pyörän tasapainoa sekä autonomisella teknologialla. Motoroid voi aistia oman tilansa ja säätää painovoimapistettään lähtiessään liikkeelle sivuseisontatuelta pysyäkseen pystyssä.

Lisäksi se tunnistaa omistajansa, ja liikkuu lähemmäs tätä kohdatakseen tämän, samoin kuin sen reaktiot pohjautuvat kuljettajan toimintaan, kiitos koneen ja ihmisen välisen käyttöliittymän (human-machine interface, HMI).

Nämä sekä monet muut toiminnat mahdollistavat sen, että Motoroid käyttäytyy kuin todellinen kumppani omistajaansa kohtaan.

Aiheesta aiemmin: Yamaha esittelee Tokiossa villin konseptin: Motoroid on interaktiivinen robottiratsu