Vespa Elettrican laajan skaalan markkinointi alkaa Piaggion jälleenmyyjäverkoston kautta marraskuussa ajoittuen EICMA-messujen aikaan. Myynti alkaa Euroopasta ja laajenee sittemmin USA:han ja Aasiaan vuoden 2019 alkupuolella.

Elettrican myötä valmistaja hehkuttaa liitettävyyttä ja hiljaisuutta, personoitavuutta sekä kunnioitusta ympäristöä kohtaan.

Vespa Elettrican sähkömoottorin teho 4 kilowattia, ja sen pitäisi pestä kevyesti perinteinen 50cc skootteri ainakin kiihtyvyyden ja nousujen osalta.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.

Luvassa on helppoa, ketterää ja nautittavaa ajamista hyvin alhaisista nopeuksista ruuhkissa aina kovempaankin menoon. Ja sähköskootteri nyt tietysti jos mikä vähentää ruuhkia ja ilmansaastumista.

Vespa Elettrican maksimiajomatka latauksella on noin 100 km, joka menee yli kaupunkiajotarpeen. Akku on litium-ionia ja käytössä on moottorijarrutuksella regeneroiva lataus. Akku ladataan joko normipistokkeesta tai latauspisteestä. Täyteen lataus kestää noin 4 tuntia.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica on saatavilla suurimmassa osassa Eurovyöhykkeen maita 6390 euron hintaan. Suomen hinnasta ja saatavuudesta ei ole tietoa.

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.

Piaggio Financial Group on myös kehittänyt rahoitusvaihtoehtoja Elettrican hankkimiseen. Saman tyyppisiä ratkaisuja on tarjolla vuoden 2019 alusta lähtien Piaggio Groupin valmistamiin motorisoituihin kaksipyöräisiin kuten Piaggion skootterein, Vespoihin, Moto Guzziin, Apriliaan, Derbiin ja Gileroihin.

Aiheesta aiemmin: Vespa Elettrica sähköskootterin valmistus alkaa syyskuussa

Vespa Elettrica.

Vespa Elettrica.